Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 43 km

Meisjes beledigen conducteur en slaan agente

Toegevoegd: 13-02-2016, 09.51 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Twee 15-jarige meisjes zijn vrijdagavond aangehouden omdat zij een treinconducteur hadden beledigd en geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Bij hun aanhouding beledigden zij daarnaast ook nog eens de agenten en één van hen werd zelfs mishandeld.


Het drietal zat rond 21.30 uur in de trein van Vlissingen naar Roosendaal. Toen een treinconducteur de drie wilden controleren, werkten ze daar niet aan mee. De drie konden geen identiteitsbewijs én geen geldig vervoersbewijs laten zien. De twee jongedames scholden tijdens de controle de NS-medewerker uit. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Die wachtte de jongeren op bij het station in Goes.

De twee dames, afkomstig uit Middelburg en Goes, verzetten zich bij hun aanhouding. Zij scholden de agenten uit en één van de meisjes gaf een agente een trap tegen het been. De agente kreeg ook meerdere klappen op haar hoofd. Een politiehond moest erbij komen om de jongedame rustig te krijgen.

De twee werden vervolgens ingesloten in een cel voor nader onderzoek. Een 16-jarige jongen die bij de meisjes was had ook geen identiteitsbewijs bij zich en werd daarom ook aangehouden. Volgens de politie gedroeg hij zich daarbij rustig. De jongen mocht na verhoor weer naar huis.

De treinconducteur deed aangifte van de belediging. De agente deed aangifte van belediging en mishandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (13-2-2016 om 17:34)
was ik maar eens conducteur, dan had de politie daar niet bij moeten komen, de volgende keer zouden ze zeker ja mevrouw, ja meneer zeggen, zou bij mij niet te lang duren, gelijk die kop indrukken, schorem is het.
optimist (13-2-2016 om 17:25)
Opvoeden is tegenwoordig ook niet meer zo erg gemakkelijk. Vroeger gaf je een vervelend kind eens een opvoedkundige tik, maar als je dat nu zou doen bellen ze meteen de kindertelefoon en krijg je 32 instanties aan de deur waarbij je zich moet verantwoorden. De overheid heeft dit zelf in het leven geroepen.
ik (13-2-2016 om 16:55)
schop onder hun reet hebben ze nodig.
Clara (13-2-2016 om 16:55)
@Ard: Hoe durft u het te hebben over ''de waardeloze Nederlandse politie'' dat slaat nergens op, we zij niet in Spanje, we leven in Nederland, onze agenten hebben zich aan de Nederlandse wetten/regels te houden, wat een onzin kraamt u uit. Onze politie doet het in mijn ogen prima. En beste dienders mijn respect hebben jullie in ieder geval wel.
Ik (13-2-2016 om 16:25)
Die meiden lekker een weekendje vast laten zitten, en daarna vervolgen. Wat ik wel jammer vind, is dat er gelijk wordt gedacht dat het wel aan de ouders en de opvoeding zal liggen. Wees voorzichtig met dit soort opmerkingen. Ik heb genoeg voorbeelden gezien waarbij de kinderen zich thuis voorbeeldig gedroegen, maar buiten de huislijke omgeving werkelijk monsters waren. Gedrag ligt niet altijd aan opvoeding, maar wel aan de invloed van jongeren onder elkaar. De een wil niet voor de ander onder doen, en dan krijgen we dit soort abnormaal gedrag. Gewoon keihard aanpakken die meiden!
Ard (13-2-2016 om 13:40)
Laat deze meiden eens zo te keer gaan tegen de Spaanse Guarda Civiel... Effe kijken of ze daarna nog zo stoer zijn...Als de waardeloze Nederlandse politie nou net zo mag handelen als de Guarda Civiel dan zou de politie veel meer respect krijgen..
Cookie-instellingen beheren