Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 166 km

Man betaalt met vals geld in Goes

Toegevoegd: 06-03-2016, 19.31 uur
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Zondagmorgen vroeg is op de Blaauwe Steen in Goes een jongeman aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid een vals biljet van vijftig euro had uitgegeven.


De politie kreeg rond 02.45 uur hiervan een melding. Een horecaportier overhandigde aan de agenten het vals bankbiljet en wees de jongeman aan, die hiermee wilde afrekenen. De 18-jarige inwoner uit Kapelle werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Het bankbiljet werd in beslag genomen.

De Kapellenaar werd zondagmorgen verhoord en mocht zondagmiddag het cellencomplex verlaten nadat hij van de officier van Justitie een boete van 225 euro had gekregen. Het valse bankbiljet wordt ter beschikking gesteld van de Nederlandse Bank.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (7-3-2016 om 16:17)
@Maria, Vraagje, is de 225 euro betaald? Dit kun je het beste voor laten komen, laat de rechter maar bepalen, want betalen is bekennen. Als je al betaald hebt weet ik niet of er nog een weg naar de rechtbank mogelijk is. U kent uw zoon het beste, ik zou zeggen denk er goed over na.
Torentijd (7-3-2016 om 09:45)
Justitie stookt mensen alleen maar op. Politie zeker. Kreeg geen ruimte om vrienden te zeggen dat ik mee moest komen. Moest direct mee, werd in een busje geduwd en zonder een normaal gesprek direct vingerafdrukken laten maken. Vervolgens was men mij dus kwijt en zich niet bewust dat het blauw van de straat er iets te maken mee zou hebben.
Maria (7-3-2016 om 09:25)
Als moeder van de betreffende jongeman, kan ik melden dat de jongen er ingeluisd is. Ging een drankje halen, kreeg van een aantal leeftijdsgenoten ook geld mee om voor hun wat te halen. Daarbij het betreffende valse biljet. De jongen was zich inderdaad van geen kwaad bewust. Zijn vrienden bleven NIET buiten staan, maar gewoon in de drukte binnen. Mijn zoon werd direct meegenomen, zonder dat hij ook maar de kans kreeg dit bij zijn vrienden te melden. Deze hebben hem dus later tevergeefs overal gezocht en vonden uren later enkel zijn fiets nog, niet wetende dat hun maat afgevoerd was naar Torentijd. Om het verder maar niet te hebben over de manier waarop hij in Middelburg verhoord werd! Alsof het een grote misdadiger was.
Franky (7-3-2016 om 02:45)
Ik begrijp het ook niet helemaal, 225 euro is geen bedrag voor een recidive verdachte. Zover ik weet is het landelijk zo geregeld dat wanneer er 1 vals biljet bij je gevonden wordt, voor een vergelijkbaar feit nooit eerder met politie en justitie te maken hebt gehad, je hier niet vervolgd voor kunt worden. Vergelijk het met flessentrekkerij, lekker eten in een restaurant en niet kunnen (willen) betalen, hier wordt je ook niet bij de eerste keer strafrechtelijk vervolgd, gebeurd het vaker dan wel. Stel dat deze jonge man echt van geen kwaad bewust was, deze 225 euro voorstel geaccepteerd heeft, staat gelijk aan bekennen, betekend strafblad. Vertrouw het justitie apparaat nou maar niet, die denken heus niet met je mee.
Peter (7-3-2016 om 01:12)
Ze komen meestal als je druk heb en geen tijd heb om te controleren , ze kochten bij ons iets voor een klein bedrag en waren weg , en als je dan s'avonds de kas opmaakt voel je dat het briefje van 50 euro anders aanvoel mee naar de bank gegaan deze hebben het opgestuurd het was inderdaad vals , nu doen we alles controleren druk of niet druk. Dit was ook een jongeman zijn vrienden bleven buiten staan.
Koos P. (6-3-2016 om 21:09)
Bij dit soort berichten vraag ik me altijd af of de dader bewust was van het in bezit hebben van vals geld. Want wat nou als je onbewust vals geld in bezit hebt en uitgeeft? Krijg je dan ook een boete en de rest van de problemen?
Cookie-instellingen beheren