Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man probeert dure pannen te verkopen

Toegevoegd: 12-04-2016, 15.18 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Dinsdag zijn er bij de politie verschillende meldingen binnen gekomen van mensen die werden aangesproken door een man die pannensets wil verkopen vanuit zijn auto.


Vanmorgen kwamen er enkele meldingen vanuit Oostburg. Hier is volgens wijkagent Henk Wiegman een man aangesproken en bekeurd hiervoor. Van een inwoner uit Oostburg, die een set had gekocht, is de koop van €900,- ongedaan gemaakt op het politiebureau. Vanmiddag kreeg de politie ook een melding vanuit Sas van Gent.

De auto waar de man in rijdt is wit van kleur, maar een kenteken of merk is niet bekend. De man zelf is netjes gekleed, tussen de 30 en 35 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft een blanke huidskleur en kort geknipt haar.

De politie adviseert om niet mee te gaan in de verkooppraatjes van deze man. Hij verkoopt pannensets voor bedragen die liggen tussen de 500 en 900 euro per set. Vaak is het zo dat u een ouderwetse ‘kat in de zak’ koopt bij deze vorm van colportage.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
annie (12-4-2016 om 18:37)
ik ga naar de blokker of marskramer om pannen..
Ad (12-4-2016 om 18:15)
Ik heb nog een oude pan te koop voor 50 euro....mét een (passend) deksel.
ton (12-4-2016 om 17:41)
Sorry hoor, maar wie koopt er nu een pannenset van € 900,= van een totaal onbekende. Hoe dom kan iemand nou toch zijn, dan vraag je er toch om om besode......... te worden.
Toch ingetrapt (12-4-2016 om 17:00)
Beste mensen, vooral niet in dit soort praktijken trappen! Ik ben er ooit ook ingetrapt met zogenaamde dure exclusieve luidsprekers. Ik had een mooie installatie en had totaal geen interesse in iets anders, maar werd op straat aangesproken en de keurig en beschaafd lijkende mannen konden zo goed praten en het vertrouwen wekken met glossy brochures dat ik me toch heb laten overhalen en voor 600 Euro de boxen, die volgens hen normaal 2500 Euro zouden kosten, heb laten aansmeren. Later bleek het enorm nep te zijn. Zij zagen er op het eerste oog best goed uit, maar de speakers klonken voor geen meter en bleken technisch zeer slecht te zijn. Dergelijke situaties op straat zijn altijd oplichterij.
jan (12-4-2016 om 16:07)
Voor die prijs krijg je er een vrouwelijke kok bij zeker ,wat voor gek koop die pannen of hebben ze een goud randje
Cookie-instellingen beheren