Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Geschrokken hert in vaargeul bij Vlissingen

Toegevoegd: 20-04-2016, 11.02 uur
De KNRM heeft het hert richting het strand gedreven.
De KNRM heeft het hert richting het strand gedreven.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De KNRM is vanochtend uitgevaren nadat een hert bij het badstrand in Vlissingen in de vaargeul terecht was gekomen.


Het hert was in paniek geraakt door loslopende honden en de Westerschelde ingevlucht. Een binnenkomend schip moest een uitwijkmanoeuvre maken. Rond 08.35 uur werd de KNRM-reddingboot opgeroepen.

De bemanning van de reddingboot wist het dier richting het Nollestrand te drijven. Daar nam het vervolgens een snelle spurt richting de duinen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bartje (20-4-2016 om 22:57)
Wat een gezeur weer van alle internethelden! Nogmaals, de regelgeving staat toe dat met loslopende honden in bepaalde gebieden mag hebben, binnen bepaalde tijden! Dus wie is er dan fout? Als er een hond word platgereden door een auto klagen jullie ook zeker dat die auto losreed en door de eigenaar kort gehouden had moeten worden, pffff betutteling hier zeg!
vlissingse (20-4-2016 om 21:28)
Kunnen sommige nou echt niet lezen?? De hert is in paniek geraakt door loslopende honden, die waarschijnlijk in de duinen of het bos liepen, waar ze altijd los mogen en het is de natuur dat ze dan achter zo`n hert aan gaan ja, had ook een konijn kunnen zijn. En daardoor is het hert op het strand gekomen! En natuurlijk kunnen herten zwemmen, nooit een natuurfilm gezien? Trouwens moeten dan ook alle wolven, leeuwen etc ook aan een lijntje? Die gaan ook achter herten aan, het is en blijft iets natuurlijks!! Dat is voor sommige niet te begrijpen, maar toch. En honden hebben ook recht ergens los te lopen en even te kunnen rennen, betalen de eigenaren genoeg voor door de hondenbelasting!! Die in vlissingen niet misselijk is!
loesje (20-4-2016 om 19:26)
De hert is waarschijnlijk geshrokken door los lopende honden in op en rond het strand lopen, jaren geleden hadden omwonenden protest tegen het dierenasiel, nu hier op en rond de boulevards, stranden hoor je niet anders als geblaf en zonder dat je wil en vraagt loslopen honden op je af gestormd..Herten behoren in de natuur maar door mens en honden van mensen worden de dieren soms in het nauw gedreven, en schrikken.
? (20-4-2016 om 19:22)
altijd en eeuwig die loslopende honden, hou ze toch eens aan de riem!!!!!!!!!!!
Herrie (20-4-2016 om 18:48)
Het AD kopt met: Ree zwemt van Vlissingen bijna naar Breskens. Zie AD. Hmmm.... was ie echt al zover?
Andre (20-4-2016 om 18:36)
De KNRM bellen voor een zwemmend hert, ik denk dat je niet spoort, laat de natuur zijn gang gaan en verspil niet nog meer geld aan je linkse hobyy.
Cookie-instellingen beheren