Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 36 km

Vrouw vrijgesproken van zakkenrollerij

Toegevoegd: 28-04-2016, 19.51 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 25-jarige V. G. uit Breda, tegen wie een celstraf van negen maanden plus nog eens drie maanden voorwaardelijk was geëist voor zakkenrollen is donderdag door de Middelburgse rechtbank vrijgesproken.


In 2013, onder meer in Goes en diverse plaatsen buiten Zeeland lukte het haar om vijf keer een pinpas te rollen en vier keer lukte het haar om daar in totaal een dikke 18.000 euro mee te pinnen. Aan de hand van camerabeelden kon de vrouw uiteindelijk in de kraag worden gevat. Diezelfde camerabeelden vielen in het vonnis uit in het voordeel van de vrouw: de beelden waren dermate onduidelijk, dat ze niet in volle overtuiging kon worden herkend.

Daarnaast stelde de rechtbank in haar vonnis dat ze - doordat de vrouw in het buitenland verblijft - niet in staat is om zelf te zien of de zij de vrouw op de camerabeelden is en daar dus ook geen oordeel over kan vellen.

Zie ook:
OM eist 9 maanden voor zakkenrollen (15-04-2016)
Pinpasdief voorlopig achter tralies (18-05-2015)
Seriezakkenroller opgepakt in Servië (21-11-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
adrie (29-4-2016 om 08:18)
Dus ze kan weer gewoon oude dametjes hun pincode gaan afkijken en de zuur verdiende centjes van hun rekening plunderen. Ben benieuwd hoe een advocaat zou reageren als het zijn moedertje was .
Erik (29-4-2016 om 08:13)
Zie je wel, misdaad loont in dit rare land....... 18.000 euro stelen, bewijs op camerabeelden en wat zegt de Nederlandse Rechtbank "onduidelijk, niet herkenbaar" dus vrijspraak. En dat ze in het buitenland verblijft, ja en....? Gewoon daar op laten pakken en opsluiten. Nederlanders die in het buitenland misdaden plegen, worden toch ook in een cel gegooid? Daar zijn ze niet zo soft als in dit land :-( 18 duizend euro, er zijn gezinnen in Nederland die dit in nog geen 1 1/2 jaar te besteden hebben. Belachelijk die "schijnrechtspraak" in Nederland. Vindt u het gek dat de PVV steeds meer aanhangers krijgt.....?
@ (29-4-2016 om 07:12)
laat ze daar dan blijven en niet meer het land binnenlaten? bij specsafers is het nu brillen actie!!!
Willy Kaijser (29-4-2016 om 01:28)
Tjonge, jonge, wat (weer) een super-bedachte uitspraak van onze Rechters. "Boeven" (oppassen wat ik zeg) hebben nauwelijks nog een (gesubsidieerde ?) verdediger meer nodig, of het feit is verjaard. Onze rechtspraak stelt zich steeds voorzichtiger op ten opzichte van verdachten. Nog even en er zijn geen advocaten/verdedigers meer nodig en worden verdachten gewoon gepamperd door de Rechter.
Bella (29-4-2016 om 00:47)
Natuurlijk zit die in het buitenland, als je zoveel geld hebt gestolen kan dat natuurlijk makkelijk! Beste oplossing is dus als je zakkenroller bent en gaat pinnen met een gestolen pas: moeilijk herkenbaar op camerabeelden en zorgen dat je niet op de rechtbank verschijnt! En wie zijn er weer eens de dupe? Criminaliteit loont zich dus blijkbaar!
Kees uit Heinkenszand (28-4-2016 om 23:59)
Vier keer gepind en toch onduidelijke beelden? Hoe weet je dan dat er vier keer gepind is? Die vrouw kan weer gewoon naar Nederland terugkomen zonder strafblad. Mijn advies: zorg voor duidelijke camerabeelden, met de techniek van tegenwoordig is dat niet zo moeilijk. Infrarood werkt ook prima.
Cookie-instellingen beheren