Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 33 km

KNRM helpt zeilers met motorprobleem

Toegevoegd: 20-07-2016, 14.13 uur
Het zeiljacht is door de reddingsboot naar de haven gesleept.
Het zeiljacht is door de reddingsboot naar de haven gesleept.
© Foto: Facebook / KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Op de Westerschelde is dinsdagavond laat een zeiljacht in de problemen gekomen. De KNRM is uitgevaren om hulp te verlenen.


Vier Belgische zeilers waren met hun gehuurde zeiljacht vanuit Vlissingen vertrokken voor een zeiltochtje in de monding van de Westerschelde. Laat op de avond besluiten ze om in Breskens te overnachten.

Doordat het bijna windstil geworden is wordt de motor bijgezet. Deze houdt er echter na een korte tijd mee op en is niet meer op gang te krijgen, waardoor ze stuurloos ronddobberen. Via de verkeerscentrale Vlissingen roepen ze hulp in. De Nederlandse Kustwacht alarmeert de reddingboot van Breskens.

De positie is net ten zuiden van de Nolleplaat, waardoor reddingboot Zeemanshoop na korte tijd ter plaatse is. Eenmaal ter plaatse wordt een opstapper overgezet en een sleepverbinding gemaakt om vervolgens naar Breskens te varen. Het zeiljacht wordt afgemeerd aan de bezoekerssteiger van de jachthaven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor van Leeuwen (20-7-2016 om 15:15)
Naar mijn idee de laatste tijd veel motorproblemen en volgens mij heeft het veel te maken met Biodiesel en of toevoegingen.
Cookie-instellingen beheren