Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Rijbewijs ingenomen na achtervolging

Toegevoegd: 29-07-2016, 08.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na een achtervolging heeft de politie vannacht in Middelburg een man aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingenomen.


Surveillerende agenten zagen de man vannacht met hoge snelheid in een personenauto rijden tussen Domburg en Aagtekerke. Omdat zij de bestuurder wilden aanspreken op zijn gevaarlijke rijgedrag, besloten zij de auto te volgen.

Met snelheden die opliepen tot ongeveer 130 kilometer per uur ging de rit door Aagtekerke, Grijpskerke en Middelburg. Bij de Laan der Verenigde Naties in Middelburg is de auto gestopt en kon de bestuurder worden aangesproken. Het bleek te gaan om een 23-jarige man uit Middelburg.

De politie zegde de man een bekeuring aan maar daar was deze het niet mee eens. "Tijdens het gesprek wenste hij zijn gegevens niet te vertellen, terwijl hem dit meerdere malen gevraagd en uiteindelijk zelfs gevorderd werd. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau", aldus de politie.

Ook aan een veiligheidsfouillering en een verhoor wenste de man ook niet mee te werken. Uiteindelijk is zijn rijbewijs ingevorderd en is hij, na overleg met de Officier van Justitie, weer in vrijheid gesteld. De Officier bepaalt op een later moment of en wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (29-7-2016 om 09:30)
De eerste vijf jaar helemaal niet meer teruggeven en dan opnieuw examen doen!
Cookie-instellingen beheren