Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

'Bromfietser Breskens reed zonder licht'

Toegevoegd: 30-07-2016, 09.18 uur
De bromfietser is naar Rotterdam overgebracht.
De bromfietser is naar Rotterdam overgebracht.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De bromfietser die vrijdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding in Breskens reed mogelijk zonder verlichting. Dat zegt de politie.


Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Breskens, kwam omstreeks 22.30 uur in botsing met een personenauto. Dat gebeurde bij de kruising met de Weijkmanlaan. De gewonde vloog na de klap door de lucht kwam een kleine 10 meter van zijn brommer op de stoep terecht.

Volgens de politie hebben verschillende mensen het ongeluk zien gebeuren. Zij hebben verklaringen afgelegd. "Uit veel van die verklaringen bleek dat er vermoedelijk nog een brommer bij het ongeval betrokken was geweest. De bestuurder van die brommer is later ook als getuige gehoord door de politie", aldus een woordvoerder.

Uit de diverse verklaringen bleek bovendien dat beide brommers hard door de Dorpsstraat hadden gereden. De voorste brommer zou daarbij verlichting hebben gevoerd, de achterste brommer (degene die werd aangereden) niet. "Aan de voorste brommer werd door de automobilist voorrang verleend omdat hij van rechts kwam, de achterste, zo verklaart de bestuurder van de auto, heeft hij niet zien aankomen", aldus de politie.

Tegen de bestuurder van de personenauto wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij verdacht wordt van het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel als gevolg. De 21-jarige man had niet gedronken voordat hij in zijn auto stapte.

Zie ook:
Bromfietser ernstig gewond bij botsing  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Agent (30-7-2016 om 21:58)
Mensen houd eens op te denken dat de automobilist de schuld krijgt! Een proces verbaal opmaken is een hele normale procedure. Zo te zien valt de automobilist niets te verwijten en zal de zaak door de officier van justitie worden geseponeerd. De bromfietser zonder verlichting kan wel een boete verwachten. Maar onderzoek moet uitwijzen of hij de brommer geen licht aan had. Dus geen voorbarige conclusies trekken!
Rick Roll (30-7-2016 om 18:42)
Zucht. Een proces verbaal is standaard procedure bij dit soort zaken of je nou schuldig bent of niet. Maakt de automobilist niet automatisch schuldig, dus de verontwaardigde reacties zijn niet nodig.
W. Kruit (30-7-2016 om 18:15)
Dit ongeval valt de automobilist niet te verwijten. Als je op een opgevoerde brommer te hard èn zonder verlichting rijdt, heb je dat ongeval alleen maar aan je zelf te wijten. Dat de automobilist tòch een PV aan zijn broek krijgt, is een gevolg van de doorgeschoten bescherming van de "zwakke" weggebruikers. Het gevolg is, dat de (brom)fietsers vaak alle regels aan hun laars lappen, zich als kamikaze-piloten door het verkeer begeven en hun overleven in het verkeer overlaten aan de oplettendheid van een ander...
Agent (30-7-2016 om 17:12)
@ Erwin De automobilist is niet bekeurd, heeft wel een proces verbaal gekregen. Dat houd in dat de officier of een rechter hier eventueel naar kijkt, en is een normale procedure!. Maar tot een straf zal het denk ik nier komen,en zal de officier van justitie de zaak gezien de omstandigheden zeer waarschijnlijk seponeren.
hans (30-7-2016 om 15:44)
het is toch van de zotte dat de automobilist de schuld krijg de brommer hoort toch zijn licht aan te hebben dit is de omgekeerde wereld zo kan je wel als brommer rijder die niet goed meer is op de hoek van een straat gaan staan tot er een auto aan komt en dan gaan rijden heb je zo een goede brommer terug die lui van deze brommer horen zich aan de wet te houden laat de automobilist met rust en laat de andere de schade aan de auto betalen
Jan (30-7-2016 om 14:29)
arme automobilist. dit vergeet hij nooit meer. ik wens hem alle goeds.
Cookie-instellingen beheren