Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Klikovandalen moeten eigen troep opruimen

Toegevoegd: 28-04-2017, 11.39 uur
De omgegooide kliko’s in Rilland.
De omgegooide kliko’s in Rilland.
© Foto: Facebook / Politieteam Oosterscheldebekken
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - In nacht van donderdag op vrijdag heeft een groep jongeren in Rilland een reeks kliko's omgegooid. Buurtbewoners zagen de jongeren de ene na de andere kliko omgooien en tipten de politie.


Surveillerende agenten stapten op de jongeren af om hen aan te spreken op hun gedrag. Ze gaven hen handschoenen met het vriendelijke doch dringende verzoek om zelf de troep ook weer op te ruimen, 'in het kader van de feestelijke Koningsdag'. Een deel van de jongeren deed dat ook.

De politie is vol lof over de jongeren die letterlijk en figuurlijk de handschoen hebben aangenomen om de door henzelf veroorzaakte rotzooi op te ruimen. "Chapeau voor een aantal van de jongeren die deze alternatieve 'straf' voortvarend oppakten!", schrijft de politie op Facebook.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P. (28-4-2017 om 13:29)
Mooi, ik heb een slagroomtaart voor ze klaar staan. Stuur ze maar langs!
R2 (28-4-2017 om 13:10)
Op meerdere plaatsen staat de kliko een avond voor dat hij opgehaald gaat worden al op de stoep. Hier gebeurt het zelfs dat de kliko dagen achter elkaar op de stoep staat. Bij mijn weten mag dit niet volgens de regels ,maar dit kan per gemeente verschillen. Dit wil nog niet zeggen dat men ze om moet gooien,maar de bewoners zouden er ook wat rekening mee kunnen houden. Zeker als er iets te doen is van een feest. We zijn allen jong geweest !!!
B.castel (28-4-2017 om 12:36)
Waarom handschoenen ?????laat ze die rotzooi met bloten handen opruimen .
Cookie-instellingen beheren