Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 27 km

Duitse agenten helpen bij drugsactie Vlissingen

Toegevoegd: 16-08-2017, 10.17 uur
De drugsactie vond eind vorige week plaats.
De drugsactie vond eind vorige week plaats.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft afgelopen week met de hulp van enkele Duitse collega's drie personen aangehouden tijdens een drugsactie.


Twee agenten uit het Duitse Krefeld, die tijdens de zomermaanden in Resse assisteren, gingen eind vorige week samen met Nederlandse collega's in burger op pad. De twee werden op straat in Vlissingen aangesproken door straatdealers. Met hulp van het flexteam van de politie konden in korte tijd drie personen worden aangehouden. Eén van hen bleek een gebiedsverbod te overtreden.

De drie zijn overgebracht naar Torentijd. De politie hoopt dat de actie de overlast als gevolg van straatdealers en drugstoerisme tegengaat. Dit is ook de reden dat de politie openlijk communiceert over de inzet van de Duitse agenten.

“Als dealers weten dat een Duitse toerist ook een Duitse politieagent kan zijn, dan denken ze wel twee keer na. Wat er hopelijk weer voor zorgt dat de overlast afneemt. Dat is uiteindelijk het doel”, zo laat de politie via Facebook weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (16-8-2017 om 11:49)
alsof de aanwezigheid van 2 duitse agenten in burger drugsdealers afschrikt? is de politie nu echt zo dom, gewoon oppakken die drugsdealers, dan zitten ze in torentijd en zijn ze ook van de straat
Vlissinger (16-8-2017 om 11:35)
Of ze gewoon laten dealen? De enige die er last van heeft zijn de mensen die zich er expres aan ergeren en er de hele dag op letten. gewoon negeren, laat die wereld zn gang gaan, die is namelijk groter dan deze ;)
lezer (16-8-2017 om 10:54)
Volgensmij kun jij niet lezen Peet. Die agenten zijn al hier voor bijstand in Renesse (waar het stikt van de Duitsers). Kortom: mooi gebruik van de beschikbare mensen en kost niets extra. Bovendien gaat de politie niet over het straffen!!! moeten ze maar niks doen dan?
Peet (16-8-2017 om 10:28)
Wat een ZINLOZE actie zeg ! Kost duizenden euro's om al die agenten hier te laten lopen.. Voor wat ? Voor straatdealers die na 1 dag weer op straat lopen ? Gewoon verplicht 1 jaar strafkamp geven of opnemen en je moet niet die dealertjes pakken ( ook wel ) maar diegene waar ze de drugs kopen die moet je pakken de grote jongens.. Als deze dealertjes weg zijn staan er morgen weer nieuwe !! Keihard straffen en de grote vissen vangen dat is pas zinvol, dit is dweilen met de kraan open !l
Cookie-instellingen beheren