Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 100 km

Hond verjaagt overvallers in Oost-Souburg

Toegevoegd: 23-12-2022, 10.46 uur
Hond verjaagt overvallers in Oost-Souburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een hond heeft donderdagavond de daders weggejaagd van een woningoverval in Oost-Souburg. Dat meldt de politie.


Drie mannen probeerden volgens de politie rond 22.00 uur een woning aan de Ahornstraat te overvallen. "Ze drongen de woning binnen en er ontstond een worsteling met de bewoonster. De hond kwam het baasje te hulp en de drie mannen gingen er vandoor, gevolgd door de hond. Het dier kwam even later terug en bleek gewond te zijn geraakt. De hond moest worden nagekeken door een dierenarts", zo vertelt de politie.

Na het incident werd de politie gewaarschuwd. De daders zijn niet meer aangetroffen. De politie doet onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (23-12-2022 om 12:35)
die hond verdient een lekker stuk vlees , hopelijk zijn de overvallers goed gebeten
f (23-12-2022 om 12:33)
Goed gedaan van de hond! Hopelijk worden de daders nog gepakt vanwege de nog te behandelen bijtwonden :-), die 3 laffe klojo's die te lam zijn om te werken voor hun vreten! mvg,f
Laïsa (23-12-2022 om 12:25)
Fijn dat deze "gevaarlijke" honden ook eens anders in het nieuws komen. Goed opgevoede Staffords of Pitbulls zijn zeer loyaal aan de baas! Zeer lieve honden die zeer lief zijn. Nogmaals opgevoede terriërs zijn gewoon super lief!!
Michelle (23-12-2022 om 12:12)
Mooi zo'n hulp van je hond! Gelukkig goed afgelopen! Blijft de vraag: waarom doe je open om 10 uur in de avond?
Michel (23-12-2022 om 12:05)
Hopend dat de hond deze aso´s nog flink heeft gebeten.
Cookie-instellingen beheren