Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 87 km

Wilde achtervolging via Zeeland eindigt in België

Toegevoegd: 09-06-2023, 11.01 uur
Wilde achtervolging via Zeeland eindigt in België
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een wilde achtervolging die startte op de A4 bij Bergen op Zoom en ook Zeeland doorkruiste is gisteravond geëindigd in België. Een 21-jarige Fransman is aangehouden.


Politieagenten wilden de automobilist rond 21.00 uur onderwerpen aan een controle. Hij werkte hier in eerste instantie aan mee want de man stopte op de uitvoegstrook bij de afslag Bergen op Zoom-Centrum. Agenten controleren de persoonsgegevens van de man. In de auto ruiken zij echter een henneplucht en voordat verdere actie kon worden ondernomen ging de Fransman er alsnog plotseling vandoor, zo vertelt de politie.

De automobilist reed volgens de politie met hoge snelheid de A4 op om vervolgens de A58 te pakken en onze provincie in te rijden. In de tussentijd hebben ook andere politie-eenheden de achtervolging ingezet en wordt gezien dat de verdachte een plastic zak uit de auto gooit. "Ondertussen bleef de man met hoge snelheid doorrijden en maakte hij verschillende verkeersovertredingen door onder meer rechts inhalen en over de vluchtstrook rijden. Meerdere weggebruikers moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen", zo vertelt de politie.

Een politiehelikopter volgde het voertuig vanuit de lucht. Onderweg gooide de automobilist nogmaals een zak met pakketjes uit zijn raam. Via de Westescheldetunnel ging de verdachte richting België. "De verdachte bleef doorrijden en een politievoertuig moest op de Tractaatweg in Terneuzen uitwijken om niet door de auto geramd te worden", aldus de politie. Uiteindelijk ging het voertuig de Belgische grens over. Belgische politie-eenheden stonden al klaar om de achtervolging hier over te nemen. Uiteindelijk crashte het voertuig op de E17 bij Kruishoutem. Er raakte niemand gewond. Belgische agenten hebben de Fransman aangehouden.

De twee tassen met hennep en hasj die de verdachte uit zijn auto gooide, zijn gevonden en in beslag genomen. Via de justitiële weg tussen Nederland en België worden nu afspraken gemaakt over de verdere afhandeling van de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ton (21-6-2023 om 21:47)
Raar verhaal, makkelijker kan je het niet hebben, aan het eind van de tunnel de boel blokkeren met auto's, een berg blauw/blauw aan en alle dimlichten aan, aan het begin van de tunnel precies hetzelfde doen. En dan langzaam van 2 kanten insluiten, kan ie geen kant op. Enigste , serieuze probleem is natuurlijk wel het overige verkeer want hij rijdt daar niet alleen.
Cees (11-6-2023 om 15:56)
Complimenten.
Tom (9-6-2023 om 20:28)
@vdvonck, die slagboom rij je er zo uit. Is maar een stuk schuim namelijk, het is alleen even schrikken van de klap
p (9-6-2023 om 20:02)
Is mij ook beetje een raadsel om met 15 !!! politieauto's achter elkaar achter een voortvluchtige bestuurder op Traktaatweg te rijden. Tevens een helikopter in de lucht, die alles volgt en dan door de WST. Die hadden ze dan toch wel kunnen dichtgooien?? Doen ze anders toch ook makkelijk genoeg. Ben benieuwd wat er verder met deze jongeman gaat gebeuren.??
VdVonck (9-6-2023 om 17:29)
De beste man had een T-tag aan boord of gooien ze in zulke gevallen de slagboom open? Blijft bijzonder dat er zoveel onschuldige burgers in gevaar worden gebracht omdat de politie niet in staat is 1 voertuig aan te houden. En waarvoor, een schijntje aan softdrugs. Dezelfde troep als de overheid laat verkopen in winkeltjes hahaha.
JFK (9-6-2023 om 12:16)
Geweldig, chapeau heren van de politie. Sluit 'm maar een jaartje of 30 op!
Cookie-instellingen beheren