Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Drukte rond Westerscheldetunnel door pechgeval

Toegevoegd: 15-06-2023, 15.49 uur - Update: 15-06-2023, 16.21 uur
Drukte rond Westerscheldetunnel door pechgeval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Weggebruikers die vanmiddag en vanavond door de Westerscheldetunnel (N62) willen rijden, moeten rekening houden met een langere reistijd. Dit komt door een vrachtwagen die in de tunnel pech kreeg. Volgens de tunnelorganisatie is het raadzaam de reis uit te stellen als dat kan.


De vrachtwagen kwam rond 15.25 uur met pech te staan in de tunnelbuis richting Borssele. Door het pechgeval werd tijdelijk één rijstrook afgesloten. Even leek het erop dat de vrachtauto zelfstandig de tunnel uit zou kunnen rijden maar dat is niet gelukt. De gestrande vrachtauto staat dus nog in de tunnel.

Het pechgeval zorgt naar verwachting nog uren voor forse verkeershinder, zo meldt de tunnelorganisatie. Volgens de Westerscheldetunnel is er nog altijd één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Ook geldt er een snelheidsbeperking (maximaal 70 kilometer per uur). "Naar verwachting zal de overlast tot na 20.30 uur duren. Houd rekening met zeer ernstige vertraging (circa 45 minuten) en stel indien mogelijk je reis uit", zo meldt de tunnelorganisatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (18-6-2023 om 12:03)
Home@ Ik weet niet of U wel eens over de Zeelandbrug rijdt, dat is een vergelijkbare situatie als 1 tunnelbuis. Tegenliggers, weet U hoeveel er wordt ingehaald op de Zeelandbrug, nou dan weet U waar om 1 tunnelbuis levens gevaarlijk is. Zolang er nog verkeersmisbruikers zijn die hun snelheid belangrijker vinden dan verkeersveiligheid, is dat geen oplossing.
Home2 (17-6-2023 om 11:31)
Misschien moet Zeeland net als bij de Oosterschelde maar eens gaan nadenken over een tweede oeververbinding, het is en het gaat waarschijnlijk nog drukker in die tunnel worden als er eenmaal geen tol betaald moet worden. Vind het ook altijd heel bijzonder dat zo'n vrachtwagen nu net in de tunnel een lekke band moet krijgen, kunnen ze deze voertuigen niet voorzien van vul rubber, soort van anti lek banden :-)
Home (17-6-2023 om 11:19)
Pech kan gebeuren maar vanwege de hitte en het ook niet weg kunnen vanaf het tracé , zet het verkeer om door één pijp dat is in een half uur geregeld, (dan maar tegenliggers) zorg voor vluchtwegen waarbij de weggebruiker van het tracé weg kan, het tracé kent ook CADO's maar die zijn sinds 2003 nog nooit gebruikt, liggen er niet voor niks.
Zeeuwse (16-6-2023 om 13:16)
Het is heel vervelend, maar nog vervelender voor de chauffeur denk. Ik moet ook door de tunnel en wil ook heel graag op tijd thuis zijn maar als dat niet kan door zo iets, tja....er zijn ergere dingen op de wereld zeg maar.
Drica (16-6-2023 om 12:00)
@Arnold: ze werken onbezoldigd vanuit huis..
Arnold (16-6-2023 om 10:54)
Nu is er gekozen voor een procedure, waarbij er nog een rijbaan open kon blijven, zij het met aangepaste snelheid. Bij bandenwissel in de tunnel, moet de hele buis worden afgesloten i.v.m. veiligheid. En zie je al banden verwisseld worden, wanneer deze toevallig aan de rechterkant zouden zitten? Wanneer men de hele buis had afgesloten, waren er op dit forum vast de nodige opmerkingen gekomen, waarom er niet gekozen was voor het openhouden van één baan met daarbij vele "kundige" adviezen hoe dit gedaan had moeten worden. Maar natuurlijk kunnen mensen die op dit forum reageren een situatie beter inschatten als de mensen die ter plekke aanwezig zijn. Stom eigenlijk, dat jullie bij problemen, van welke aard dan ook, niet geraadpleegd worden.
Cookie-instellingen beheren