Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overtredingen bij kamerverhuurcontroles Terneuzen

Toegevoegd: 16-06-2023, 16.18 uur
Overtredingen bij kamerverhuurcontroles Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij kamerverhuurcontroles in de gemeente Terneuzen zijn woensdagavond verschillende overtredingen vastgesteld. De controles op de huisvesting van arbeidsmigranten vonden plaats in Hoek, Sas van Gent, Sluiskil en Terneuzen.


Tijdens de controles bleek volgens de gemeente dat bij 12 woningen de vereiste vergunning ontbrak. Zes woningen voldeden niet aan de brandveiligheidsvoorschriften. Zo was er loshangende bedrading en waren er open stopcontacten. Ook waren rookmelders niet geplaatst of werkten deze niet.

In drie woningen stelden de toezichthouders overtredingen vast van de Woningwet en het Bouwbesluit, zoals verstopte afvoeren, schimmel op de muren door onvoldoende ventilatie en (te kleine) kamers die niet voldoen aan de voorschriften voor huisvesting van arbeidsmigranten. In totaal 42 arbeidsmigranten bleken niet te zijn aangemeld in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente. Op zes adressen was sprake van verwaarloosd tuinonderhoud en opslag van huishoudelijke afval in de achtertuin.

Er was ook sprake van hercontroles. Eigenaren van vier woningen gebruiken deze woningen nu volgens de geldende regels. Voor een woning is meer onderzoek nodig, zo meldt de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nasa (18-6-2023 om 08:35)
Mag veel vaker gedaan worden controle op huisvesting in Terneuzen er wordt geen onderhoud gepleegd aan verhuurde panden ,worden aan buitenlandse werknemers of immigranten verhuurd, verblijven ook met velen in een woning. Het ziet er niet uit deze huizen je kunt ze er zo uitpikken, schandalig dat officiële eigenaar alleen maar geld innen en verder geen onderhoud pleegt , van verhuurde verwaarloosde huizen is het aanzicht van Terneuzen.
iND (17-6-2023 om 18:35)
Hoe heet zoiets betalen in natura @tuin enfin begrijp je standpunt...
Tuin (17-6-2023 om 11:10)
Zou er ook maar eens controleren op prostitutie in de binnenstad, genoeg van die huurpandjes waar de niet werkende man een vrouw onderdak bied en dan de huur moet betalen tegen verkoop van haar lichaam :-(
Klokkenluider (17-6-2023 om 01:47)
Jatoch check ook maar eens op het hoekje tegenover LA Service in die kamerverhuur woning zitten allemaal soft en harddrugsdealers!
Hans (16-6-2023 om 20:22)
Aanpakken en hard ook.
Cookie-instellingen beheren