Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 34 km

Klemgereden na achtervolging, 19 lachgastanks ontdekt

Toegevoegd: 20-06-2023, 09.39 uur
De man kreeg een stopteken van de politie, maar negeerde dat. De man kreeg een stopteken van de politie, maar negeerde dat.
De man kreeg een stopteken van de politie, maar negeerde dat.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na een achtervolging heeft de politie vannacht op de Nieuwe Vlissingseweg bij Middelburg een 24-jarige man uit Vlissingen aangehouden. Nadat hij was klemgereden, bleken in zijn auto 19 lachgastanks te liggen, zo meldt de politie.


De politie werd rond 03.15 uur gewaarschuwd dat er bij een pand aan de Handelsweg in Vlissingen zou worden ingebroken. Toen agenten het pand naderden, reed er net een auto weg. Zij besloten hierop het voertuig te controleren en gaven een stopteken. Dit werd echter genegeerd en de automobilist ging er vandoor.

Er ontstond een achtervolging die ruim een kwartier duurde en eindigde toen drie politieauto’s de verdachte klemreden op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. Volgens de politie haalde de bestuurder in de tussentijd de gekste capriolen uit en deed hij er alles aan om te ontkomen.

De bestuurder werd direct aangehouden. Het rijbewijs van de Vlissinger is ingenomen. ​In de auto vonden agenten 19 tanks met lachgas. Deze zijn in beslag genomen. In de auto zat naast de verdachte nog een vrouw op de bijrijdersstoel. De vrouw is door agenten naar huis gebracht. De man is ingesloten in Torentijd voor verder onderzoek. Hij wordt vandaag gehoord.

Van een inbraak lijkt achteraf gezien overigens geen sprake te zijn geweest.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iknowbetter (20-6-2023 om 18:25)
@ een moeder Goeie opmerking van een moeder. Je zou je dochter dus naar huis laten lopen midden in de nacht..
een Moeder (20-6-2023 om 13:54)
Word nog thuis afgezet . Laten lopen kan ze lachen ???
Wim (20-6-2023 om 13:18)
Auto en rijbewijs nooit meer terug en tijdje opsluiten, maar helaas, zal er wel weer met een taakstrafje vanaf komen, hij kan dan weer iedereen uitlachgassen.
jan uit Vlissingen (20-6-2023 om 12:37)
In de auto zat naast de verdachte nog een vrouw op de bijrijdersstoel, deze is door de politie naar huis gebracht. Waarom is deze niet meegenomen en wordt deze niet gehoord in deze?
Ad Jonkers (20-6-2023 om 12:11)
Denk dat de bestuurder (en terecht) het lachen wel zal vergaan!
Jacobus de Koster (20-6-2023 om 10:48)
Rijbewijs en auto verbeurd verklaren. Politie perfect gehandeld. Weer een aso rijder van de weg.
Cookie-instellingen beheren