Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Buitengewoon gevaarlijke situatie' bij buitenbrand Vlissingen

Toegevoegd: 15-07-2023, 11.49 uur - Update: 15-07-2023, 18.21 uur
Volgens de politie was sprake van een “buitengewoon gevaarlijke situatie”.
Volgens de politie was sprake van een “buitengewoon gevaarlijke situatie”.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De brandweer heeft vannacht in Vlissingen een buitenbrand geblust. Volgens de politie was sprake van een buitengewoon gevaarlijke situatie.


De brand bij de Visserijkade werd rond 02.50 uur ontdekt. Volgens de politie had de melder gezien dat enkele jongeren een jerrycan op het vuur hadden gegooid. Dat er ook een aantal gasflessen in het vuur lagen, maakte volgens de politie dat sprake was van een “buitengewoon gevaarlijke situatie”.

Tijdens het blussen kwamen volgens de politie twee jongeren aanlopen. Zij benadrukten meermaals niets met de zaak te maken te hebben en datzelfde zou gelden voor de op een nabij gelegen kotter feestvierende jeugd. “Het klonk bijna ongeloofwaardig maar de jongeren durfden hun handen ervoor in het vuur te steken dat zij er niets mee te maken hadden”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (15-7-2023 om 12:09)
Een jerrycan en gasflessen bij een open vuur in de buitenlucht. Inderdaad, reden genoeg om de situatie als "buitengewoon gevaarlijk" te bestempelen door de politie. Complimenten voor deze juiste inschatting en veel succes bij het onderzoek. Ook een pluim voor de brandweer in deze kwestie! Geeft aan dat men op de -helaas vaak bekritiseerde- hulpverleners kan rekenen......
Cookie-instellingen beheren