Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw zonder rijbewijs betrapt, bijrijder werd aangehouden

Toegevoegd: 24-07-2023, 09.40 uur
Vrouw zonder rijbewijs betrapt, bijrijder werd aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

KAPELLE - Op de Smokkelhoekweg in Kapelle werd op zondag een persoon aangehouden na controle van een voertuig. De bestuurder bleek tevens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.


De politie zag rond 18.00 uur het bewuste voertuig rijden op de A58. Na controle bleek de 20 jarige eigenaresse uit Soest niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hierop werd het voertuig op de Smokkelhoekweg aan de kant gezet en gecontroleerd. Tijdens deze controle bleek de bestuurster inderdaad zonder rijbewijs in de auto reed. Tevens kwam naar voren dat de bijrijder nog een gevangenisstraf moest uitzitten.

De bijrijder werd medegedeeld dat hij mee moest naar het politiebureau. De 25-jarige man uit Bergen op Zoom verzette zich hevig en trapte tegen de politieauto. Ook werden de agenten door deze man uitgescholden en bedreigd. Ook de bestuurster schreeuwde naar de agenten. Uiteindelijk zat de man in handboeien en werd in een politieauto geplaatst. 

Tijdens het vervoer naar het politiebureau hielden de bedreigingen van de man niet op. "Van deze beledigingen en bedreigingen is aangifte gedaan", laat de politie weten. De verdachte zit hiervoor vast. Na de afhandeling van deze strafbare feiten mag de man zijn openstaande celstraf van één dag uitzitten. De vrouw kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jacob (24-7-2023 om 20:45)
In onze beschaafde maatschappij gelden wetten en regels. Er zijn instanties die erop toezien dat die worden nageleefd. Politie b.v. maar ook hulpverleners als ambulancepersoneel. Uit respect voor hun functie hoor je die niet uit te schelden en beledigen. Je kiest er niet voor om uitgescholden te worden. Stel je voor dat je Peter heet en je kinderen schelden je uit voor klootz…. Als je daar begrip voor hebt dan ben je zielig en respectloos.
Albert (24-7-2023 om 20:31)
@peter Het is tijd voor je pilletje
Peter (24-7-2023 om 17:41)
Kijk dat ze beide fout zitten wisten ze al. Dat de ene een dag moet zitten, dan heeft hij het nog niet heel erg bont gemaakt. Openstaande boete of zo. Dat agenten aangifte gaan doen en de aangiftes van elkaar gaan opnemen is lachwekkend maar triest. Je kiest er voor om agent te worden. Je weet dat ze je kunnen beledigingen en uit kunnen schelden. Als ik wordt uitgescholden of beledigd wordt nemen ze niet eens de aangifte op. Maar oh wee als ze zelf de volle laag krijgen. Trieste figuren. Ik zou denken ach die sukkel die nog moet zitten weet niet beter. Lekker laten doen. Wat een trieste samenleving. Zowel deze figuren als de politie zijn net een stelletje kleuters maar dan erger.
Emergo (24-7-2023 om 16:33)
Er zijn hier toch vaak kenners die veel (lijken) weten over de Nederlandse rechtspraak met de onderliggende suggestie dat in het buitenland dat allemaal veel beter is. LOL
Ad Jonkers (24-7-2023 om 11:58)
Bestuurder o.a. geen rijbewijs en bijrijder met een openstaande straf en wanstaltig gedrag t.o.v. de politie..... Deze 2 zullen elkaar wel hebben leren kennen via de datingsite "Kneusenkermis"
Jaap (24-7-2023 om 10:56)
Het is steeds meer tuig van buiten de provincie wat hier zorgt voor criminaliteit en andere ellende. Wat mij betreft keihard aanpakken en eens echte straffen uit gaan delen, maar ja, rechtspraak in Nederland is nog altijd een dingetje.
Cookie-instellingen beheren