Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Auto op z'n kant in Aagtekerke, één gewonde

Toegevoegd: 30-07-2023, 10.50 uur - Update: 30-07-2023, 13.54 uur
Door: Roland de Jong

AAGTEKERKE - Eén van de inzittenden van een personenauto is zondagochtend in Aagtekerke gewond geraakt toen het voertuig op de Prelaatweg op zijn zijkant terecht kwam.


De Volkswagen Passat reed rond 09.10 uur vanuit de richting van Sint-Jan ter Heere het dorp in. Door onbekende oorzaak raakte de auto een zogeheten schrikblok: een betonblok om te zorgen dat niet door de berm wordt gereden. Doordat het verkeersblok werd geraakt, werd de personenauto gelanceerd. Het voertuig kwam zogezegd op zijn zijkant tot stilstand.

Na de melding werd naast de politie en de ambulancedienst ook de brandweer opgeroepen. Ter plaatse bleek één van de twee inzittenden van de auto gewond te zijn geraakt. Het ging om de 80-jarige passagiere uit de gemeente Veere. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. De bestuurder, een 82-jarige man uit de gemeente Veere, bleef ongedeerd.

Vanwege het ongeluk moest het verkeer tijdelijk door de politie over één rijbaan worden geleid. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de Volkswagen weer op zijn wielen gezet en afgesleept.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (30-7-2023 om 19:39)
Die blokken doen goed hun werk. Moet je je voertuig maar gewoon op de weg houden. Maar dat schijnt wel lastig te zijn tegenwoordig, gezien het grote aantal voertuigen dat naast de weg beland de laatste periode.
B R M Stroo (30-7-2023 om 14:31)
Vreselijk voor die mensen, het zal je maar gebeuren dat je auto zo gelanceerd wordt. In deze casus is er één gewonde. Mevrouw, ik wens u een spoedig herstel. Ik vraag me af of de gemeente Veere aansprakelijk gesteld kan worden. Doordat zij de schrikblokken te dicht op de weg hebben geplaatst creëren ze zelf een risicovolle, gevaarlijke situatie. Stel, dat er een breed landbouwvoertuig je tegemoet komt. Jij wijkt iets uit waarbij je auto wordt gelanceerd voor de wielen of tegen het landbouwvoertuig. Gemeente Veere, kom in actie en zorg dat er veilig gebruik kan worden gemaakt van deze weg!
Lezer2 (30-7-2023 om 14:18)
Wie heeft die blokken daar eigenlijk geplaatst? Ze liggen er nog niet lang. Kan me niet voorstellen dat de gemeente dat doet.
De Pagter (30-7-2023 om 12:22)
Ik vind het een zeer gevaarlijke situatie daar, naar mijn mening liggen de puntblokken veel te dicht op de weg. Dit zal denk ik niet de laatste zijn
Lezer (30-7-2023 om 12:06)
zo,n schrikblok zou verboden moeten worden. Je kan als bestuurder een foutje maken... Maar moet je dan ook, maar meteen totaallos zijn ??? schrikblok heeft maar een doel En dat is je de vernieling in helpen. Nu is het auto, op zijn kant straks weer een dode. Belagelijkste middel na de oude carter kraker
Cookie-instellingen beheren