Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Stankoverlast in Hulst en Goes door brand in België

Toegevoegd: 14-08-2023, 10.03 uur
Stankoverlast in Hulst en Goes door brand in België
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

HULST – In de omgeving van Hulst en Goes wordt momenteel een brandlucht geroken. Deze lucht wordt veroorzaakt door een brand in België. De brandweer heeft metingen uitgevoerd.


Er woedt brand bij een recyclingbedrijf in het Belgische Willebroek, ongeveer dertig kilometer van de grens met Hulst. Door de wind is de brand te ruiken in delen van Zeeland. In België worden metingen uitgevoerd, er zijn tot nu toe geen gevaarlijke concentraties gemeten.

Gespecialiseerde eenheden voeren ook in Zeeland op verschillende plaatsen metingen.. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven). De veiligheidsregio meldt: Door de geringe windkracht zal het enige tijd duren voor de rook en geuroverlast in delen van Zeeland is verdwenen. Er is contact geweest met het RIVM. De onderzoeksgegevens van de brandweer komen overeen met de bevindingen van het RIVM.

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bart (14-8-2023 om 16:18)
@Wimpie: lezen is niet uw sterkste punt, hè. Er staat dat er geen gevaarlijke concentraties zijn gemeten. De hele lucht hangt vol met giftige stoffen... Maar gelukkig in zulke concentraties dat we er geen last van hebben. Trek niet alles in twijfel zodra het van de overheid afkomt, scheelt een hoop irritaties!!
Wimpie (14-8-2023 om 14:27)
Geen giftige stoffen? Hoe is het mogelijk dat gelooft niemand , dat is nou precies waarom er geen geloof is in de overheden. O ja en zo gaat ook de stikstof niet over de grens
Hengstdijk (14-8-2023 om 14:04)
Werdt wakker met die stank. Lekker joh met ramen open slapen!!
Boer (14-8-2023 om 13:39)
In Burgh-Haamstede kon je het ook goed ruiken, ik dacht wat is er nu voor plastic aan het smelten.
ikke (14-8-2023 om 12:41)
@ FJJ als het zo stinkt hoeft het mij niet aangeraden te worden door de overheid. Zelf nadenken en handelen is toch niet zo moeilijk.
stan (14-8-2023 om 12:24)
Ook in zierikzee is de elektronica/plastic brandgeur heel goed te ruiken!
Cookie-instellingen beheren