Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 349 km

Stroper aangehouden bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 28-09-2023, 10.14 uur - Update: 28-09-2023, 19.43 uur
De politie ter plekke bij de Oosterscheldekering.
De politie ter plekke bij de Oosterscheldekering.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Naar aanleiding van de actie van handhavingsdiensten bij de Oosterscheldekering gisteravond is een 56-jarige man aangehouden op verdenking van stroperij. Dat meldt de politie vanochtend.


Rond 18.15 uur kwam volgens de politie de alarmerende melding binnen dat er iemand op één van de pijlers van de Stormvloedkering stond. De KNRM-reddingboot Dorus Rijkers (station Neeltje Jans) werd ter plekke gestuurd en ook drie eenheden van de politie, de Koninklijke Marechaussee en de Rijks Beveiligings Organisatie, die onder meer de Oosterscheldekering bewaakt, kwamen in actie.

Volgens de politie bleek al snel dat sprake was van iemand die illegaal aan het vissen was. De visser ging er vandoor, maar kon in de omgeving worden aangehouden. Het gaat volgens de politie om een 56-jarige Rotterdammer die al vaker voor dit vergrijp is opgepakt. De man werd naar een politiebureau gebracht. In de omgeving werden zijn auto, visspullen en een tas met zeven vissen gevonden. Al deze zaken zijn in beslag genomen.

De PZC meldt dat dezelfde man eerder ook al eens voor een grote politieactie bij de Oosterscheldekering zorgde. De nu ingerekende Rotterdammer zou volgens de krant dezelfde zijn als de destijds 53-jarige man die in maart 2020 werd aangehouden na een zoekactie vanwege een mogelijk suïcidaal persoon op de Stormvloedkering.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak (29-9-2023 om 06:14)
Gaat nergens over je mag niets meer maar vissen met netten vvan 1000 meter en allemaal ondermaatse vis er in mag wel.hengelaars mogen een vis meenemen krijg de pleuris alles gaat mee .ga wat nuttigs doen dan burgertjes pesten o ja meer kunnen ze niet
Jumbo (28-9-2023 om 20:35)
@MB Er reageren hier ook mensen die wel weten waar ze over praten
MB (28-9-2023 om 17:31)
@Peter jij snapt het! @Jumbo je kan mooi oordelen over een hengelaar die daar misschien met 1 hengeltje bezig is met kunstaas of een lijn met 2 haken en een zager er op. Je kan mooi iemand beschuldigen terwijl je er niks vanaf weet. @Ed, nog nooit een zeebaars gevangen? 7 zeebaarzen, als we er vanuit gaan dat het zeebaars is want dat verzin je ook maar terplekke, maar de kans is inderdaad groot dat het zeebaars is, daar kun je met 7 personen lekker van eten... als je een vrouw heb en 5 grotere kinderen dan zijn je 7 zeebaarzen er al doorheen.... En een bedreigde vissoort is het niet want het stikt van de zeebaars momenteel, als je maar zoekt of weet waar je moet zijn
Jumbo (28-9-2023 om 16:10)
Deze lui vissen met lijnen met tientallen haken er aan , Laten ook vaak lijnen achter met haken om ze dan later weer binnen te halen . Dus geen onschuldige plezier vissers , maar criminelen
de onschuldige (28-9-2023 om 15:14)
Gut o gut ,altijd zware middelen inzetten tegen een individu,moet je eens de politie of ander hulp nodig hebben,er zijn mensen die in geestelijke nood zitten maar hulp krijgen ho maar
Peter (28-9-2023 om 14:46)
Drie eenheden van de politie, de Koninklijke Marechaussee en de Rijks Beveiligings Organisatie kwamen massaal in actie. Nou nou dat voor 1 vissende persoon. Allemaal instanties die hele dagen klagen over te hoge werkdruk, te weinig salaris en iedereen al voor een natte scheet willen oppakken en vervolgen. Was het niet een beetje overdreven? Had die man lekker zijn leven laten wagen en laten vissen. Sterker, je had hem niet eens terug gevonden. Was veel goedkoper geweest en ze hadden allemaal tijd over om hun werk te doen wat wel nuttig was. Typisch Nederlands. Als vliegen op een hoop stront afgaan terwijl het een natte scheet blijkt te zijn.
Cookie-instellingen beheren