Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Leo de Jonge eerste wijkbrandweerman van Zeeland in Vlissingen

Toegevoegd: 04-10-2023, 12.25 uur
Leo de Jonge is de wijkbrandweerman van Vlissingen.
Leo de Jonge is de wijkbrandweerman van Vlissingen.
© Foto: Veiligheidsregio Zeeland
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – Vanaf vandaag heeft Vlissingen een wijkbrandweerman. Leo de Jonge is de eerste wijkbrandweerman van Zeeland. Het doel is om de brandveiligheid in de gemeente vergroten door contact te leggen met de bewoners.


De wijkbrandweerman is een initiatief van de gemeente Vlissingen en Veiligheidsregio Zeeland. Het is pilot voor minimaal één jaar. Het is een nieuw fenomeen in Zeeland, maar op andere plekken in Nederland is er al ervaring mee. Bijvoorbeeld in Rotterdam. Ter voorbereiding op zijn nieuwe baan is Leo de Jonge daar ook op werkbezoek geweest.   

Leo de Jonge zegt het volgende: Ik wil de (brand)veiligheid in de gemeente vergroten via persoonlijk en laagdrempelig contact. Dit doe ik bijvoorbeeld door voorlichting op scholen, seniorencomplexen en in wijkgebouwen. Ik kan inwoners ook persoonlijk bezoeken voor een woningcheck. Het gaat om bewustwording van de gevaren, maar ik wil inwoners ook vertellen wat ze kunnen doen als het misgaat.  Als wijkbrandweerman zoek ik vooral de verbinding met wijk- en buurtteams, met boa’s, medewerkers van de gemeente Vlissingen en de ondernemings­ver­eniging VLOC. Ook de brandweerteams van Olympiaweg, Koudekerke en Oost-Souburg wil ik daarbij betrekken. Zo ontstaat een netwerk dat de brandveiligheid zal vergroten.

Leo de Jonge wil ‘zichtbaar, beschikbaar en bereikbaar’ zijn in Vlissingen. Hij werkt vanuit de kazerne aan de Olympiaweg in Vlissingen, maar hij is ook regelmatig op het stadhuis aanwezig. Daar gaat hij ook spreekuur houden. Wie vragen voor hem heeft, kan mailen naar [email protected]

Leo de Jonge is een doorgewinterde brandweerman. Hij is al meer dan 50 jaar betrokken bij de brandweer in diverse functies. Van brandwacht tot officier, van adviseur gevaarlijke stoffen tot coördinator Brandveilig Leven. Die laatste functie sluit naadloos aan op zijn nieuwe rol als wijkbrandweerman in Vlissingen. 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hear hear (4-10-2023 om 23:05)
Vinger op de zere plek, Jac!
Jac (4-10-2023 om 20:08)
Hier toch wat meer behoeften aan wijkagenten in plaats van wijkbrandweermannen...
Cookie-instellingen beheren