Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

6 Jaar cel geëist voor poging doodslag in Vlissingen

Toegevoegd: 04-10-2023, 21.09 uur
In het café brak een vechtpartij uit.
In het café brak een vechtpartij uit.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige H. D. is woensdag in Middelbrug een gevangenisstraf van zes jaar plus een contactverbod van vijf jaar geëist voor poging doodslag en poging zware mishandeling en het betalen van ruim 20.000 euro aan schadevergoeding.


In de nacht van 28 januari ontwaarde hij in het Vlissingse café Van Speijk een man die hij zes jaar geleden met een mes had gestoken. Daarvoor wilde hij nog steeds zijn excuus aanbieden. Het slachtoffer van toen herkende hem niet, maar diens vriend wel. D. stond aan de bar iets te bestellen toen die vriend op hem afstormde en hem hard op zij achterhoofd sloeg. Wat volgde was een flink pak slaag door meerdere cafébezoekers. Ineens bleek zijn oude slachtoffer drie messteken van hem te hebben opgelopen en de agressieveling een flinke snee in zijn dijbeen.

D. zei zich van enig steken niets te herinneren. Er wordt op 18 oktober een uitspraak gedaan in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren