Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man (26) aangehouden voor rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

Toegevoegd: 13-10-2023, 17.00 uur
Man (26) aangehouden voor rijden met ongeldig verklaard rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

RITTHEM – Een 26-jarige man uit Groede is donderdagavond aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man verzette zich bij zijn aanhouding.


Agenten reden donderdag rond 22.50 uur op de Schroeweg in Middelburg toen de bestuurder van een auto hun aandacht trok. De automobilist stopte zonder reden op een opstelstrook naast de N254 en wisselde van plek met een andere inzittende van de auto. De agenten controleerden de gegevens van de auto en ontdekten dat de bestuurder van de auto niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ze besloten de auto plus de inzittenden dan ook te controleren. Dat gebeurde op de Marie Curieweg in Ritthem.

Achter het stuur van de auto zat een 24-jarige vrouw uit Vlissingen. De man die eerder achter het stuur had gezeten, een 26-jarige inwoner van Groede, zat achterin. De man moest zich legitimeren, maar gedroeg zich volgens de politie vervelend.  Hij volgde de aanwijzingen van de politieagenten niet op. Vervolgens probeerde hij er vandoor te gaan. Ook nadat hij was aangehouden, bleef hij zich verzetten. Hij probeerde een politieagent te schoppen en schold haar uit. De man is uiteindelijk naar Torentijd gebracht en in de cel gezet.

Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man in oktober 2022 ongeldig is verklaard en dat de man zich daarna meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De auto waarin hij reed, is in beslag genomen.

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (17-10-2023 om 13:21)
job jij vergeet een belangrijk ding en dat is dat deze mensen niet verzekerd zijn omdat dit niet kan zonder geldig rijbewijs .dus wanneer die een ongeluk veroorzaken zie dan maar eens aan je geld te komen .of vind jij dit ook normaal .en Pim B blijkbaar toch nog niet hoog genoeg als je alle berichten leest .wel vind ik 350 euro wel overdreven ,maar voor verkeer overtredingen zoals dit en b.v. met drank op rijden kan de prijs niet hoog genoeg zijn
job (14-10-2023 om 14:49)
Zijn er zoveel zonder rijbewijs. Zijn vaak netter in verkeer dan de meeste die ik zie rijden. kan de reagerende zeikbrigade het mee doen. NL is voor velen te duur om nog normaal te leven. Verzet is hard nodig.
Pim B. (14-10-2023 om 07:08)
@Ad Jonkers, de boetes zijn in Nederland al de hoogste van Europa. Als ik zonder hengel op geep ga vissen kan ik al 350 euro boete krijgen. Graaiers zijn het!
Bennie (14-10-2023 om 06:12)
@Zwaluwtje, Bijzondere (Off Topic) reactie van u, welke bij mij wat vragen oproept. Ik weet natuurlijk niet uw leeftijd, en uw gezondheidstoestand. O f reden waarom u afstand wil doen. Ik zou zeggen kijk voor meer informatie op deze link. https://www.cbr.nl/nl/veelgestelde-vragen/kan-ik-mijn-rijbewijs-vrijwillig-inleveren-als-ik-wil-stoppen-met-rijden.htm Hopelijk bent hiermee geholpen
Jo de Koeck (13-10-2023 om 23:20)
Gelijk door de schredder die auto, verzekeringsmaatschappijen op de polis laten vermelden: alleen door verzekeringnemer mag de auto bestuurd worden of andere bestuurder vermelden op polis. Eigen risico bij niet opvolgen, dan niet verzekerd, scheelt de "goeden" miljoenen per jaar.
Johnny Zwaluwtje (13-10-2023 om 20:07)
Waar kan je dat tegenwoordig eigenlijk laten doen? De vorige keer heb ik zelf m'n rijbewijs ongeldig verklaard, maar dat wordt niet serieus genomen.
Cookie-instellingen beheren