Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Scooter in beslag genomen na achtervolging

Toegevoegd: 19-10-2023, 10.29 uur
Scooter in beslag genomen na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie van Walcheren heeft vannacht een scooter in beslag genomen na een achtervolging. De bestuurder had een ongeldig rijbewijs.


De scooterbestuurder reed voor de ogen van de agenten door het rode verkeerslicht. Hierop wilden de dienders met de bestuurder een gesprek aan gaan. Hier dacht de bestuurder anders over. Hij sloeg op de vlucht en reed onder andere over een trap om uit handen van de politie te blijven. Een eindje verderop ontsnapte de bestuurder aan de agenten door een voetgangersgebied in te rijden.

De politie had de bestuurder ondertussen al herkend en op basis van kentekengegevens kwamen de dienders er achter dat het rijbewijs van de bestuurder al volledig ongeldig was verklaard. Het was de vijfde keer binnen vier jaar dat de bestuurder deze overtreding beging.

Na een korte zoektocht werd de scooter in een fietsenstalling aangetroffen. De scooter is door de politie in beslag genomen. De officier van justitie zal beslissen of de scooter vernietigd of verkocht mag worden. De bestuurder zal een proces-verbaal krijgen voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, het rijden door het rode verkeerslicht, het negeren van een verplicht (brom)fietspad en het negeren van een stopteken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (19-10-2023 om 19:43)
@Epi Fail Vrees dat u gelijk gaat krijgen!
Epic Fail (19-10-2023 om 18:58)
Als ik zo de overtredingen zie, dan zal het wel een "stevig" gesprek worden of een taakstrafje.
Ad Jonkers (19-10-2023 om 17:04)
@bram goeree Volledig mee eens!
bram goeree (19-10-2023 om 14:06)
ik heb hier al vaker geopperd dat ook alle bijkomende kosten verhaald moeten worden op de dader(s) en niet op de burgers(belasting) dan tref je deze idioten rechtstreeks in hun portemonnee. kunnen ze het niet betalen dan de ouders .want dan gaat er pas wat veranderen
Ad Jonkers (19-10-2023 om 13:02)
Een waslijst aan overtredingen. Rijbewijs voorgoed in beslag nemen. Scooter mag verkocht worden!
Jaap (19-10-2023 om 12:37)
Alleen als je ontzettend dom bent doe je zoiets. Je kunt schijt aan alles hebben maar je loopt eens je hoofd stuk tegen een muur.
Cookie-instellingen beheren