Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie spot overtreders met behulp van touringcar

Toegevoegd: 20-10-2023, 13.44 uur
Politie spot overtreders met behulp van touringcar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Met behulp van een touringcar heeft de politie donderdag gecontroleerd op afleiding in het verkeer. Verdeeld over de regio's Zeeland en Markiezaten werd meer dan 100 keer proces-verbaal opgemaakt tegen overtreders.


Zes uur lang keken spotters vanuit de touringcar of zij overtredingen zagen zoals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Elf onopvallende politiewagens werden ingezet om overtreders aan te spreken op hun gedrag. In totaal 65 bestuurders werden direct aangesproken, 29 bestuurders werden vastgelegd op camera en krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Naast het vasthouden van telefoons werd ook proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een gordel, een kind dat voorin los bij de passagier op schoot zat en rechts inhalen (4x). Verder werd in drie gevallen geconstateerd dat iemand over een zogeheten puntstuk reed; een wit vlak op de weg in de vorm van een punt, vaak te vinden bij een op- of afrit op de snelweg.

Ook bekeurde de politie een bestuurder omdat een kentekenplaat niet voldeed aan de wettelijke eisen. Tot slot bleek in twee gevallen lading niet goed gezekerd te zijn en werd een bumperklever betrapt. De controles vonden plaats op het gehele traject van de A58 tot Breda, de A16 tot Dordrecht en de A17 tussen Moerdijk en Roosendaal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (20-10-2023 om 15:56)
En daarom hebben ze geen tijd om je aangifte op te nemen als je slachtoffer wordt van een misdrijf. Ze zijn te druk bezig met overtredingen aangezien dat wel geld oplevert en je er lekker voor op je luie ass kan zitten. Is er ook 4 keer verbaal opgemaakt voor onnodig links rijden? Want anders kan je er rechts niet voorbij. Zo simpel is dat. Maar dat zou de veiligheid bevorderen, dus dat zal wel niet.
motorrijder (20-10-2023 om 14:51)
Goeie Actie! Al veel te veel mensen zijn afgeleid in het verkeer. Dat rechts inhalen is vaak te voorkomen door de mensen die rechts ingehaald worden. Gewoon lekker op tijd naar rechts gaan. En als men dan inhaalt mag er best even wat gas bijgeven worden. Zo vaak zie je dat sinds overdag 100 km/u de max is geworden, men met minimale snelheidsverschillen inhaalt. Dat duurt niet alleen langer, maar houd ook overig verkeer op. Ik begreep laatst van iemand die rijlessen volgt, dat als je 6sec links rijdt en je niets inhaalt, je eigenlijk al weer recht zou moeten rijden. Op zicht geen verkeerd uitgangspunt van in die instructeur.
Ad Jonkers (20-10-2023 om 14:01)
Wegens succes....elke dag dit soort controles!
Cookie-instellingen beheren