Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Kinderopvang Haamstede ontruimd na brandmelding

Toegevoegd: 20-10-2023, 14.58 uur
Kinderopvang Haamstede ontruimd na brandmelding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Een kinderopvang in Burgh-Haamstede is vrijdag enige tijd ontruimd geweest nadat een brandlucht was geroken en een brandalarm was afgegaan.


De brandmelding kwam rond 12.30 uur binnen vanuit de Kibeo-locatie aan de Julianastraat. De brandweer werd zonder spoed ter plekke gestuurd om een nader onderzoek in stellen. Toen de brandweer arriveerde, waren de aanwezige kinderen al netjes ondergebracht bij de BSO-locatie in de naastgelegen basisschool.

"Na enig zoek en speurwerk met behulp van de warmtebeeldcamera en de meters bleek de vermoedelijke oorzaak te zitten in de airco-unit. Na het afschakelen hiervan was de brandlucht verdwenen", zo vertelt de brandweer. "We hebben geadviseerd om de airco eerst te laten controleren alvorens deze weer wordt gebruikt. Na het resetten van de brandmeldinstallatie hebben wij de locatie weer vrijgegeven en konden de kinderen weer terug naar hun opvang", aldus de brandweer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren