Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
113 files van totaal 426 km

Politie waarschuwt voor mail over seksuele handelingen

Toegevoegd: 04-12-2023, 18.09 uur
Politie waarschuwt voor mail over seksuele handelingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie waarschuwt voor een mail die in de rondte gaat waarin gedreigd wordt met het verspreiden van ‘seksuele beelden’.


Meerdere personen hebben zich bij de politie gemaild dat er een verdacht mailtje was binnengekomen. In het mailtje werd beschreven dat het account van de ontvanger was gehackt en dat er via de webcam beelden waren opgenomen waarop seksuele handelingen waren te zien. De ‘hackers’ zouden de beelden niet online zetten als er 950 euro was overgemaakt via Bitcoin.

De politie wilt iedereen waarschuwen voor deze mail en roept op om om te kijken naar de medemens die minder digitaal is aangelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j, delvecio (4-12-2023 om 20:44)
ik heb deze ook mail ontvangen. ik moest gelijk denken aan of dit ook zeelandnetprikbord verkoop aanbieders zijn? er is een koper die je product willen kopen voor de volle prijs en daarna bericht krijgen dat het in leeuwarden of zo woont en de volgende dag een postagent sturen met cash geld. zoude ze verband houden met elkaar?
PDB (4-12-2023 om 20:37)
Dit gaat over de mails met als onderwerp: “I RECORDED YOU” en your device and email has been compromised check this message now! The “Your Device Has Been Compromised” e-mail is een vorm van oplichting die u probeert te laten denken dat uw computer of telefoon is geïnfecteerd met malware en vervolgens dreigt uw persoonlijke gegevens openbaar te maken. In tegenstelling tot wat in de e-mail wordt beweerd, bent u niet gehackt (althans, dat is niet de aanleiding voor deze e-mail) en dit is niets meer dan een oplichterij die u probeert te misleiden om Bitcoins naar deze oplichters te sturen. Dit is slechts een nieuwe variant op een oude zwendel die in de volksmond ‘sextortion’ wordt genoemd.
izerina v.d.linden (4-12-2023 om 19:45)
Een paar weken geleden kreeg ik een dreigmail,dat ik een pedofiel was. Ook betalen om verspreiding te voorkomen. Er waren links bijgevoegd met belastend materiaal. Gelukkig niet nieuwsgierig geworden,je zult er maar op klikken
Cookie-instellingen beheren