Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe NL-Alertapp voor grensbewoners en mensen met beperking

Toegevoegd: 11-12-2023, 11.48 uur
De app is beschikbaar voor alle mobiele telefoons.
De app is beschikbaar voor alle mobiele telefoons.
© Foto: NL-Alert
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Voor de mensen die in de buurt van de Nederlandse grens wonen en voor mensen met een visuele of auditieve beperking is er vanaf nu een nieuw NL-Alertapp beschikbaar.


Als je dicht bij de grens bent en je mobiele telefoon heeft verbinding met een buitenlandse zendmast, ontvang je geen NL-Alert. Met de NL-Alert app ontvangen Nederlanders die vaak dicht bij de grens zijn, altijd een NL-Alert bij een noodsituatie.

Als je slechtziend bent, kan je inzoomen in de app, het contrast vergroten of de app in donkere modus bekijken. Ook ondersteunt de app de tekst-naar-spraak functie op je mobiele telefoon. Als je slechthorend of doof bent, ondersteunt de NL-Alert app ook de instelling op je telefoon om lichtflitsen te krijgen bij een melding. De NL-Alerts kan je zeven dagen terugvinden in de app. De app is uitgebreid getest samen met mensen met een visuele of auditieve beperking.

Het is belangrijk dat mensen in grensregio’s en mensen met een auditieve of visuele beperking weten van de app en de voordelen die de app hen biedt. Daarom voert het ministerie van Justitie en Veiligheid in januari een campagne om hen hierover te informeren.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren