Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijbewijs gecrashte bestuurder was al ingenomen

Toegevoegd: 15-12-2023, 10.53 uur
De bestuurder werd voor de crash door de politie achtervolgd.
De bestuurder werd voor de crash door de politie achtervolgd.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - Het rijbewijs van de man die donderdagavond bij de Schouwsedijk in Brouwershaven van de weg raakte tijdens een politie-achtervolging, was op dat moment al ingenomen. Dat meldt de politie vanochtend.


Agenten hadden de 24-jarige man uit Nieuwerkerk kort voor het ongeluk (rond 23.15 uur) zien rijden in de buurt van een tankstation in de omgeving van Burgh-Haamstede. Daarbij reed de man met hoge snelheid en negeerde hij een rood verkeerslicht. De man kreeg een stopteken, maar negeerde dat en ging er vandoor. De automobilist probeerde ook nog in te rijden op een politieauto.

De achtervolging kwam ten einde toen de verdachte door onbekende oorzaak van de weg raakte en onderaan de dijk in de sloot belandde. Na het ongeluk werd onder meer de brandweer opgeroepen. De bestuurder werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zat ook nog een passagier. Deze is ook per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

Volgens de politie bleek bij nader onderzoek dat het rijbewijs van de automobilist in de nacht van woensdag op donderdag al was ingevorderd vanwege de verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Ook nu wilden agenten een speekseltest bij de man afnemen, maar hij weigerde hieraan zijn medewerking. Er werd wel een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man niet onder invloed van alcohol was.

De man bleek een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Ook lag er wat drugs in de auto en vonden agenten in het voertuig twee messen. De auto, de drugs en de messen zijn in beslag genomen. De agenten waarop werd geprobeerd in te rijden, gaan aangifte doen tegen de verdachte, zo laat de politie weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (15-12-2023 om 16:18)
Net als in Finland bij dergelijke vergrijpen lang opsluiten en levenslang een kwart van het inkomen inhouden, bij herhaling het inkomen halveren. Maar ja, nu zijn hier ook legale drugs in de handel... Blow je ziek!!
Jacob (15-12-2023 om 16:14)
Sommige reacties getuigen niet al te veel van « even nadenken ». Wie pampert en voert foei gesprekken? Moeten we dan maar geen rijbewijs innemen en boetes geven en gaan we ter plekke dan maar over op een nekschot? Even normaal nadenken dus!
Joris (15-12-2023 om 15:35)
@Ad Jonkers: Zo werkt het niet. Blijven pamperen en kansen blijven geven want hij is nog jong. Serieuze straf krijg je niet eens als je een paar fietsers doodrijdt dus wie doet je wat.
Jaap (15-12-2023 om 15:08)
Zelfs dorpen zijn al vervuild met dit soort tuig en weer moet een ambulance komen opdraven. Voor zulke loosers geen kosten maken, zonde van het geld en een goede les.
John (15-12-2023 om 12:12)
Dan kan je zien dat een foeigesprek echt helpt in dit land .Ga zo door en we gaan w.eer over tot de orde van de dag
vanpuffelen (15-12-2023 om 11:50)
Ik hoop dat zijn eigen auto is.
Cookie-instellingen beheren