Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 34 km

Politie vindt 250 kilo vuurwerk in loods Terneuzen

Toegevoegd: 17-12-2023, 11.43 uur
Politie vindt 250 kilo vuurwerk in loods Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In een loods aan de Polenweg in Terneuzen heeft de politie zaterdag een flinke vuurwerkvondst gedaan. Dat gebeurde naar aanleiding van een tip bij Meld Misdaad Anoniem.


De politie betrad de loods op grond van de Wet Economische Delicten nadat verder onderzoek was gedaan naar de binnengekomen tip. In de loods aan de Polenweg trof de politie onder een afdekzeiltje een hoeveelheid van circa 250 kilo vuurwerk aan. Het ging om vijftien dozen met shells, cobra’s en vuurpijlen. 

De huurder, een inwoner van Walsoorden, was niet aanwezig. Hij werd ook thuis, waar eveneens acht professioneel vuurwerk (waaronder drie shells en vuurpijlen) bleek te liggen, niet aangetroffen. “De man is als verdachte aangemerkt en wordt nog verhoord. Hij krijgt een proces-verbaal. Ook maakt de politie ten behoeve van de gemeente een bestuurlijke rapportage op”, zo laat de politie weten.

Het vuurwerk is in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (17-12-2023 om 13:24)
Goed gedaan door de Politie. Moet meer gebeuren.
Drica (17-12-2023 om 12:39)
Mooi werk na de tip! Misschien was de tipgever zelf de eigenaar en wilde die schoonschip maken. In sommige supermarkten en tuincentra kan die nog terecht voor legale troep als die niet zonder de kick kan. Ik heb persoonlijk niets tegen vuurwerk maar vind het teveel moeite om zo geld te verbranden.
Ad Jonkers (17-12-2023 om 12:26)
Een mooie vangst en nu doorgaan! Al het vuurwerk dient onmiddellijk verboden te worden. Het heeft al mensenlevens genoeg gekost om van de geamputeerde ledematen nog maar te zwijgen. Het opsporen van dit levensgevaarlijke spul dient de hoogste prioriteit te krijgen. Anoniem melden is een plicht van elke burger. Handhaving moet op alle fronten.
Kees (17-12-2023 om 12:04)
Dat is heel mooi want het is geen vuurwerk meer en het heet niet voor niks illegaal.
Cookie-instellingen beheren