Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Letsel bij auto-ongeluk Postweg Lewedorp

Toegevoegd: 23-12-2023, 00.31 uur
Door: Roland de Jong

LEWEDORP - Een automobilist is vrijdagavond gewond geraakt toen deze bij Lewedorp van de weg raakte en in een ondiepe sloot terecht kwam. De auto raakte zwaar beschadigd.


Het ongeluk gebeurde toen de auto rond 21.25 uur over de Postweg richting de Nieuwe Kraaijertsedijk reed. Vlakbij de grens van de bebouwde kom raakte de bestuurder van de weg om vervolgens via het vrijliggende fietspad in de sloot te belanden. Omstanders schoten te hulp in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer rond 22.00 uur overgebracht naar een ziekenhuis. De Volkswagen Golf liep bij het ongeluk flink wat schade op. Bergingsbedrijf De Moor heeft het voertuig uit de sloot getrokken en vervolgens afgevoerd. Even na half elf was de weg weer helemaal vrij.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (23-12-2023 om 13:52)
@ Poema, niet elke auto heeft dit aan stuur. Onze toch vrij recente auto heeft ook nog dingen in het middenconsole. Je moet er al regelmatig gebruik van maken, wil je alles zonder na te hoeven denken of te zoeken kunnen bedienen. Sommigen schakelen groot of mistlicht in en vergeten of het uit te zetten of ze weten niet meer hoe!? Je zult ze de kost geven. En is ie niet goed geworden, te hard gereden, we weten het niet. Dus oordelen is lastig. Toch.
Poema (23-12-2023 om 11:28)
@ Harry A Ik heb ook bediening op het stuur. o.a. cruise control, snelheidslimiet, verwarmd stuurwiel, radio enz. Dit is juist zeer veilig. Je handen blijven aan het stuur en je ogen op de weg want de knoppen zijn blindelings te vinden. Je moet natuurlijk wel kunnen autorijden / cq ervaring hebben. Alleen laagvliegers en stuntelaars hebben problemen.
Harry Adkins (23-12-2023 om 03:02)
Ik vraag mij af waarom zoveel auto’s van de weg af raken je.stuurt toch gewoon tijdens het rijden. Maar wil je iets bedienen vanaf het stuur, moet je even zoeken en dan wijk je een ietwat af, althans mijn ervaring, je moet gewoon even kijken naar de knoppen die op de bediening zitten,, ook al is het veilig alles bedienen van af het stuur, volgens de fabrikanten,, ik betwijfel het, je moet teveel zoeken. Uiteraard heb ik het niet over het bellen in de auto, maar dan toch moet je wel handelingen verrichten die afleiden van het wegverkeer.
Cookie-instellingen beheren