Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Persoon klimt op dak zwembad Hulst, politie ingezet

Toegevoegd: 08-01-2024, 14.31 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De politie is maandag urenlang bezig geweest om iemand naar beneden te krijgen die op het dak van het sportcomplex Reynaertland in Hulst was geklommen. Zo’n situatie deed zich vorig jaar ook meerdere keren voor. De persoon in kwestie kon ook deze keer veilig naar beneden worden gehaald.


Aan het einde van de ochtend kreeg de politie de melding dat er iemand op het dak van het zwembad aan de Kreekzoom stond. Agenten gingen hierop ter plaatse en ook onderhandelaars werden ingeschakeld. De toegang tot de Kreekzoom werd door de politie afgesloten om zo een rustige werkomgeving te creëren. Nadat de persoon naar beneden was gepraat en de situatie weer helemaal veilig was, kon de politie rond 14.30 uur weer vertrekken.

Vluchtelingen
In maart vorig jaar moesten de hulpdiensten tot twee keer toe in actie komen omdat een vluchteling op het dak van het zwembad was geklommen. De politie liet nadien weten dat nader onderzocht zou worden of het moeilijker gemaakt moest worden om het dak van het gebouw te bereiken. Of dat gebeurd is, is niet bekend.

In de themazaal van Reynaertland zijn volgens de website van de gemeente Hulst 35 plekken voor noodopvang van asielzoekers. De Hulsterse noodopvanglocatie is sinds oktober 2022 in gebruik. Aan de Spoorweg zal in de toekomst een locatie voor flexibele opvang worden geopend. Tot die klaar is, is de locatie aan de Kreekzoom in gebruik.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (10-1-2024 om 13:55)
ben het met de anderen eens .laat maar lekker zitten .die komt vanzelf wel weer naar beneden hoor .het belasting geld kan wel beter besteed worden dan aan zo een idioot
Bram (9-1-2024 om 12:21)
Wat is nou precies het probleem hier? Laat hem daar lekker zitten, met - 5 snachts, veel plezier. Pipo's zijn t.
Thera (8-1-2024 om 23:07)
Totaal geen aandacht geven aan zoiets, ook niet in verdere media. Als deze persoon op een dak wil gaan zitten, lekker laten doen. Er wordt toch zo geschermd met recht op meningsuiting.. nou als dit de mening is van die persoon is prima toch. Onze zorgverzekering gaat omhoog om dit soort acties te compenseren mede betreffende inzet van hulpdiensten.
een Moeder (8-1-2024 om 18:47)
Heeeelemaal met Fred eens .als hy geen aandacht krygt kom die vanzelf na beneden.
Kees (8-1-2024 om 18:07)
Ja sorry een vluchteling die eist een huis ofzo...stuur terug en geef ze vooral hun niet. Straks komen er meer het proberen als het bij de 1 lukt.
fred (8-1-2024 om 16:30)
sorry hoor , dakje van amper 3 meter , als politie niet te veel tijd aan spenderen , hebben wel serieuzere dingen te doen komt er vanzelf wel a,f is het niet van de grote vreet dan is het wel van de kou.
Cookie-instellingen beheren