Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 211 km

Omsmelten kaarsen leidt tot brandalarm opvanglocatie

Toegevoegd: 13-01-2024, 11.51 uur
Omsmelten kaarsen leidt tot brandalarm opvanglocatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - Oekraïense vluchtelingen die bezig waren om kaarsen om te smelten tot verwarmingsbronnen voor de frontlinie in hun thuisland hebben vannacht in Sint-Maartensdijk een automatisch brandalarm in werking laten treden.


De brandweer van Sint-Maartensdijk werd rond 02.40 uur opgeroepen nadat het brandalarm was afgegaan in de noodopvanglocatie in het voormalige hotel Het Raedthuys aan de Markt in het dorp. Volgens de brandweer bleken vluchtelingen bezig te zijn met het omsmelten van kaarsen.

"Doordat er wat water in de wax zat, kwam er stoom vrij waardoor het brandalarm afging", zo meldt de brandweer. Van brand bleek gelukkig geen sprake te zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jordi Verschuuren (14-1-2024 om 17:20)
Niet heel gek toch als je land en misschien wel je eigen familie ligt te bevriezen in het donker en in de loopgraven. Wie zou dan nog kunnen slapen 's nachts? Ze wonen daar zelfstandig, moeten zij weten wat ze 's weekends 's nachts doen. Zo'n rookmelder kan te gevoelig zijn ingesteld, met een pan aardappelen afgieten kan het al misgaan. Ze werken vaker en sneller dan andere immigranten, en nog hard nodig tegen de vergrijzing in Zeeland. Beetje begrip want dat is onder 0!
Harry (14-1-2024 om 12:35)
Wat een Wan toestand,gelukkig het gebouw geen brand gevat, ze zitten er weer al enkele maanden ,en gaan zich vervelen, beter terugsturen , Oost Oekraïne is veilig te wonen.
VdVonck (13-1-2024 om 16:42)
Lekker zooitje daar. Half 3 in de nacht en die lui staan kaarsen om te smelten. Als het brandalarm af gaat ben je toch op flinke schaal bezig en niet met een pannetje of 2.
Anneke (13-1-2024 om 16:04)
Ja, dat omsmelten doe je 'snachts om 02.40 uur!??
Cookie-instellingen beheren