Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 92 km

Politie lost waarschuwingsschoten op station Goes

Toegevoegd: 25-01-2024, 18.02 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Politieagenten hebben donderdag aan het einde van de middag in Goes twee waarschuwingsschoten gelost toen ze drie verdachten wilden controleren.


De politie kreeg aan het einde van de middag een melding binnen van een bedreiging waarbij mogelijk een vuurwapen betrokken was. Agenten wilden het drietal op het NS-station controleren omdat ze mogelijk een vuurwapen bij zich hadden. De mannen werden aangesproken maar reageerden niet op de gewenste manier. De drie besloten volgens de politie namelijk weg te lopen in plaats van mee te werken aan de controle.

Toen de mannen wegliepen, besloot één van de aanwezige agenten een waarschuwingsschot te lossen. Hierop stopte één of twee van de mannen maar de andere(n) liep door. Dit resulteerde in het lossen van een tweede waarschuwingsschot. Hierop werd ook deze vluchtpoging gestaakt.

Na onderzoek bleek dat het drietal niet in het bezit waren van een vuurwapen. Omdat ze niet hadden meegewerkt aan de controle, zijn ze allemaal aangehouden. Nadien heeft de politie met een hond in de omgeving een zoekslag gemaakt.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (25-1-2024 om 19:21)
Bij aanhouding van personen die in het bezit van een wapen zijn of waarvan strenge aanwijzingen dat zij een wapen bezitten, Mag de politie een waarschuwingsschot lossen. Wanneer persoon niet reageert, mag politie zelfs gericht schieten. Deze politieagent heeft zelfs twee maal een waarschuwingsschot gegeven. Heeft dus meer als correct gehandeld. Alvorens nonsens te verkondigen, eerst even uitzoeken hoe het werkelijk zit !!!!!!!!
bram goeree (25-1-2024 om 19:12)
Scheldewater moeten ze maar vriendelijk blijven vragen of ze willen blijven staan .wat mij betreft hadden ze die gasten in hun been mogen schieten .eens kijken of ze dan nog niet willen luisteren .wanneer een agent jou zegt dat je moet stoppen dan luister je gewoon .anders komt er gedonder wat niet aan de agent ligt .gewoon luisteren is tegenwoordig verrekt moeilijk en dan zou het de schuld van de agent zijn .ik vind van niet
Jaap (25-1-2024 om 19:06)
Beste René van Hoorn, gelet op je reactie weet jij wie deze personen zijn. Ik neem aan dat je hun identiteit ook heb doorgegeven aan de politie. Zo niet, schaam je dan om zo maar iets te roepen.
rene van hoorn (25-1-2024 om 18:57)
allemaal van dat gespuis uit de randstad. laat ze daar maar blijven. zitten we niet op te wachten hier.
Scheldewater (25-1-2024 om 18:53)
Ik hoop dat de betreffende politieambtenaren een goed verhaal hebben. Zo het er nu staat is het een onrechtmatig vuurwapen gebruik.
Cookie-instellingen beheren