Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Joodse synagoge beklad met hakenkruizen

Toegevoegd: 04-02-2024, 10.38 uur
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Een synagoge in Middelburg is beklad met meerdere hakenkruizen. De politie onderzoekt deze zaak.


Afgelopen zaterdag kreeg de politie omstreeks 21.40 uur de melding binnen vanuit de Joodse synagoge aan de Herenstraat, dat er vernielingen zouden zijn gepleegd. Agenten waren snel ter plaatse en troffen een tweetal hakenkruizen aan.

De politie is een onderzoek gestart. Hierbij is er gekeken of er camerabeelden beschikbaar waren en werd er een eerste buurtonderzoek gehouden. De politie onderzoekt vandaag (zondag) deze zaak verder. Ook zal er een aangifte worden opgenomen. Getuigen van deze vernieling kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (4-2-2024 om 12:22)
Gezien het linkse stemgedrag van veel mensen de afgelopen jaren is dit precies wat ze willen, want we weten allemaal waar Jodenhaat voornamelijk vandaan komt.
Vlissinger (4-2-2024 om 12:11)
Ik zie maar 1 hakenkruis.
Joris (4-2-2024 om 11:56)
Dit heeft niets met wel of geen les gehad te maken. Haat tegen andersdenkenden en -gelovenden of mensen van andere nationaliteit, leefwijze, sociale status of ras blijft ondanks miljarden aan campagnes, tv-spotjes en overprijsde lespakketjes voor scholen. Rusland-Oekraïne en Israël-Gaza laten zien waar diepgewortelde haat toe leidt. Kan niet zeggen dat de leiders van die landen geen les gehad hebben, ze zijn juist hoog opgeleid.
Ad Jonkers (4-2-2024 om 11:15)
@peter Deze onverlaten hebben nooit op school gezeten! Hoe diep kun je zinken om dit soort tekens op een dergelijk monument te plaatsen? Als ze gevonden worden zullen de daders er wel van afkomen met een taakstraf(je) of nog minder. Nederland, hoe heeft het zo ver kunnen komen?
peter (4-2-2024 om 10:56)
dit soort daders hebben veel les uren gemist op school schijnbaar echt triest dit soort vernielingen
Cookie-instellingen beheren