Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vermoedelijk alcohol in spel bij ongeluk Kortgene

Toegevoegd: 07-03-2024, 12.07 uur
Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen.
Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

KORTGENE - Bij het ongeluk waarbij vannacht in Kortgene een personenauto op zijn zijkant onderaan een dijk tot stilstand kwam, was vermoedelijk alcohol in het spel. Dat stelt de politie.


De hulpdiensten kregen rond 00.30 uur de melding dat bij de Provincialeweg een auto naast de dijk lag. Hierop werden zowel de politie als de ambulancedienst gewaarschuwd. Volgens een woordvoerster van de politie was de bestuurder niet meer bij het voertuig toen agenten arriveerden.

De politie kreeg door dat de automobilist zou zijn opgevangen door/bij een bekende in het dorp en daarom gingen de agenten naar diens adres. "Daar zagen de collega’s dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Hij rook ook naar alcohol, sprak met dubbele tong en was onvast ter been", zo vertelt de politie.

Een blaastest gaf de indicatie dat er inderdaad teveel alcohol was gedronken. Op het politiebureau heeft de man vervolgens meegewerkt aan een bloedproef. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Het rijbewijs van de man, een 34-jarige inwoner van Veere, is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (8-3-2024 om 10:19)
De bloedtest zal het uitwijzen of hij voor of na het ongeluk gedronken heeft. Meetbare alcohol in je adem heb je al vrij snel, voor het meetbaar is in je bloed zit gaat er even tijd overheen. Gezien hij met "dubbele tong" sprak en onvast ter been was, vrees ik dat hij toch de Sjaak is, of de politie moet er wel heel lang over gedaan hebben voor ze hem vonden.
VdVonck (7-3-2024 om 13:59)
Tsja, om van de schrik te bekomen heeft hij na het aankomen bij de kennis een paar borrels genomen. Lijkt mij iets waar de rechtbank in mee zou gaan gezien de recente uitspraken
Cookie-instellingen beheren