Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 38 km

Man veroordeeld voor dodelijk ongeluk Brouwersdam

Toegevoegd: 05-04-2024, 15.35 uur
Het ongeluk vond op 3 november 2022 plaats op de Brouwersdam.
Het ongeluk vond op 3 november 2022 plaats op de Brouwersdam.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige P. van den B. uit Ouddorp die verantwoordelijk werd gehouden voor een dodelijke aanrijding op de Brouwersdam die in 2022 het leven kostte van de toen 32-jarige Lindsey Luitgaarden uit Vlaardingen, is daarvoor veroordeeld tot een celstraf van tien maanden waarvan vier voorwaardelijk, een rijontzegging van drie jaar en het betalen van 3.190 euro aan schadevergoeding.


Het dodelijk ongeval vond plaats op 3 november 2022 bij Scharendijke toen het slachtoffer over de N57 naar haar werk in Burgh-Haamstede reed. De weg is een tweebaansweg met een dubbele doorgetrokken streep, want inhoudt dat inhalen verboden is. Van den B. reed op dezelfde weg, maar dan in tegengestelde richting. Bij Scharendijke kwam hij op de linker weghelft terecht en botste daar vrijwel frontaal op de auto van het latere slachtoffer.

Tijdens de behandeling van de zaak zei Van den B. zich niets meer van het ongeval te herinneren en mogelijk in slaap te zijn gevallen, maar dat laatste vindt in het vonnis van de rechtbank geen gehoor. Volgens getuigen zou hij diverse keren hebben ingehaald en daar gaat ook de rechtbank vanuit. Ook hadden getuigen verklaard dat Van den B. bumperkleefde en er goed het gas op had.

Daar waar de officier van justitie uitging van 'zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag' heeft de rechtbank geoordeeld dat Van den B. zich schuldig heeft gemaakt aan 'roekeloos rijden'. De straf valt daarom hoger uit dan de eis van de officier van justitie, die een gevangenisstraf van een half jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk en een rijverbod van twee jaar had gevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een Moeder (5-4-2024 om 23:54)
Vreselyk zo,n jonge vrouw overleden . en dan zo.n lage straf .GEEN WOORDEN MEER VOOR.
Annet (5-4-2024 om 23:49)
Schandalig
Nuchtere Zeeuw (5-4-2024 om 21:34)
Klopt inderdaad @Quasimoto èn familie van lindsey heb levenslang
Ad Jonkers (5-4-2024 om 19:33)
Een bewijs dat de rechtspraak in Nederland door en door verrot is! Wat een flutstraffen zijn dit? @Quasimoto; volledig met u betoog eens.
VdVonck (5-4-2024 om 19:17)
De eis was in feite 3 maanden zitten? Die paar rotcenten maken ook niks goed. Je zou maar van iemand af willen, 3 maanden in de winter gaan zitten, scheelt weer in de belachelijkhoge stookkosten. Het kan allemaal in Nederland. Ik krijg steeds meer lak aan de wetsdienaars
vanpuffelen (5-4-2024 om 19:06)
Iemand dood rijde en dan een halfjaar gevangenis straf eisen ? Wat is dit toch voor een bananenrepubliek. Als een naaste van de officier van justitie word doodgereden , wat dan ?
Cookie-instellingen beheren