Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek ministerie naar politie Zeeland

Toegevoegd: 28-08-2008, 20.03 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft Boele Staal gevraagd om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de regiopolitie Zeeland.


Staal wordt volgens het ministerie ondersteund door een team van deskundigen. "De minister heeft hiertoe besloten omdat zij vindt dat hiermee de onafhankelijkheid van het onderzoek het meest gediend is", aldus het ministerie in een persbericht.

Het regionaal college, waar alle Zeeuwse burgemeesters deel van uit maken, heeft ingestemd met het onderzoek. Over de precieze formulering van de onderzoeksopdracht zal nog overleg plaatsvinden. Hierbij zullen ook de Ondernemingsraad en het regionaal college van de politie worden betrokken.

De onderzoekscommissie zal de uitkomsten van het onderzoek rapporteren aan de minister, die daarover vervolgens zal overleggen met het regionaal college en de Ondernemingsraad. Het is de bedoeling het onderzoek nog dit jaar af te ronden, "maar zorgvuldigheid is belangrijker dan snelheid", aldus het ministerie.

Boele Staal is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken en zelfstandig adviseur. Van 1998 tot medio 2007 was hij Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht. Hij begon zijn loopbaan bij de politie in Haarlem en was van 1982 tot 1987 politiecommissaris in Almere. In 2006 deed hij onderzoek naar misdragingen binnen de krijgsmacht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (28-8-2008 om 20:14)
Mooi, kunnen we weer over tot de orde van de dag. Nu Schouwenaar nog ff moeve en een nieuwe korpsleiding in Zeeland met een frisse neutrale kijk en het komt vast wel goed.
Cookie-instellingen beheren