Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Levensgevaarlijke achtervolging Belgen

Toegevoegd: 28-08-2008, 22.18 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen heeft zich donderdag een wilde ach-
tervolging afgespeeld nadat de bestuurder van een Belgische
auto juist extra gas gaf toen de politie hem een stopteken gaf.


Agenten zagen de auto rond 14.30 uur rijden over de Nieuwe Diepstraat. Nadat een stopteken was gegeven ging de auto er juist vol gas vandoor door de binnenstad. Via de Binnenvaartweg, de Scheldeboulevard, de Willem de Zwijgerlaan en de Guido Gezellestraat reed men uiteindelijk de Tractaatweg op.

De bestuurder van de auto negeerde onderweg diverse stoptekens en reed met hoge snelheden over fietsstroken waardoor mensen opzij moesten springen om een aanrijding te voorkomen. Dit zorgde voor levensgevaarlijke situaties.

De politie richtte op de Tractaatweg bij Axel een wegblokkade op. Hier werd de auto tot stoppen gedwongen. De auto kwam hierbij echter wel in botsing met een politieauto.

De passagier, een 24 jarige man uit Gent, bleef in de auto zitten en kon gelijk worden aangehouden. De bestuurder ging er echter hard rennend vandoor. In eerste instantie verloren agenten de man uit het oog maar toen een politiehond werd ingezet was de man snel gevonden: hij had zich onder enkele takken van een boom verstopt.

De bestuurder kon rond 16.45 uur worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 22-jarige man eveneens afkomstig uit Gent. De beide mannen waren in het bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs.

Waarom de bestuurder de stoptekens negeerde is nog niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het vluchtgedrag van de Belgen. Ook de herkomst van de Belgische nummerplaten die op de auto zaten wordt onderzocht. Deze bleken immers vals te zijn.

De politie verzoekt mensen die opzij moesten springen om niet aangereden te worden door de roekeloze automobilist zich te melden op het politiebureau in Terneuzen voor het afleggen van een verklaring.

Door de wegblokkade was ongeveer anderhalf uur sprake van verkeershinder op de Tractaatweg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rini (29-8-2008 om 20:38)
Eindelijk eens een positief bericht over de politie. Ja, het brengt gevaarlijke situaties met zich mee. Maar wat moeten ze dan als ze een stopteken geven en ze gaan er vandoor.."oh gut hij stopt niet, nou ja, volgende keer beter". Kom op zeg, als ze dat doen worden ze weer afgewimpeld als watjes.
Chris (29-8-2008 om 19:53)
Zware straf? Welnee man, die lopen 2 uur naderhand al rond als ze een beetje van een advocaat hebben. Uitspraak van gerecht? Binnen enkele jaren! En wat als de heren naar Frankrijk verhuisd zijn tegen die tijd? NoppensNada. Niet terug te vinden. Gerecht? Goed dat er geen slachtoffers gevallen zijn!
Edwin (29-8-2008 om 18:01)
Rijbewijs afnemen?? Waarschijnlijk heeft die idioot geeneens een rijbewijs. Maar een reden temeer om checkpoint gesloten te houden en sluit die andere drugstent ook maar!!
Francois (29-8-2008 om 15:33)
De Politie weet heus wel wanneer ze een achtervolging moeten staken ja of nee. Tevens heb je maar 1 kant van het verhaal gehoord, hier op HVzeeland staat dat het levensgevaarlijk was maar zij zijn er zelf niet bij geweest! En als de gevaarszetting zodanig is dan wordt er gericht geschoten.
Mark (29-8-2008 om 14:23)
Helemaal eens met Jarno. Er zal wel een beerput worden opengetrokken als ze de bestuurder natrekken. Dit gaat niet alleen om een beetje softdrugs. Als je niks te verbergen hebt, ga je niet zo op de vlucht. Hard aanpakken die gast. Niet de politie, maar hij heeft mensen in gevaar gebracht.
Jan (29-8-2008 om 14:11)
Jarno, laat me niet lachen, achter de tralies. Zeker weten dat die rond blijft lopen en misschien een boetetje en/of een taakstrafje krijg..
Cookie-instellingen beheren