Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Levensgevaarlijke achtervolging Belgen

Toegevoegd: 28-08-2008, 22.18 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen heeft zich donderdag een wilde ach-
tervolging afgespeeld nadat de bestuurder van een Belgische
auto juist extra gas gaf toen de politie hem een stopteken gaf.


Agenten zagen de auto rond 14.30 uur rijden over de Nieuwe Diepstraat. Nadat een stopteken was gegeven ging de auto er juist vol gas vandoor door de binnenstad. Via de Binnenvaartweg, de Scheldeboulevard, de Willem de Zwijgerlaan en de Guido Gezellestraat reed men uiteindelijk de Tractaatweg op.

De bestuurder van de auto negeerde onderweg diverse stoptekens en reed met hoge snelheden over fietsstroken waardoor mensen opzij moesten springen om een aanrijding te voorkomen. Dit zorgde voor levensgevaarlijke situaties.

De politie richtte op de Tractaatweg bij Axel een wegblokkade op. Hier werd de auto tot stoppen gedwongen. De auto kwam hierbij echter wel in botsing met een politieauto.

De passagier, een 24 jarige man uit Gent, bleef in de auto zitten en kon gelijk worden aangehouden. De bestuurder ging er echter hard rennend vandoor. In eerste instantie verloren agenten de man uit het oog maar toen een politiehond werd ingezet was de man snel gevonden: hij had zich onder enkele takken van een boom verstopt.

De bestuurder kon rond 16.45 uur worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 22-jarige man eveneens afkomstig uit Gent. De beide mannen waren in het bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs.

Waarom de bestuurder de stoptekens negeerde is nog niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het vluchtgedrag van de Belgen. Ook de herkomst van de Belgische nummerplaten die op de auto zaten wordt onderzocht. Deze bleken immers vals te zijn.

De politie verzoekt mensen die opzij moesten springen om niet aangereden te worden door de roekeloze automobilist zich te melden op het politiebureau in Terneuzen voor het afleggen van een verklaring.

Door de wegblokkade was ongeveer anderhalf uur sprake van verkeershinder op de Tractaatweg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Basje (29-8-2008 om 08:06)
Dacht dat je zoiets alleen op tv zag, maar het wordt steeds gekker hier in zeeland. Geloof nooit dat ze alleen voor een beetje soft drugs en valse kentekens op de vlucht zijn gegaan, was vast meer aan de hand.
Huppel (29-8-2008 om 07:38)
Heel goed gedaan van de politie...en iedereen die opzij moest springen nu graag een aangifte doen van poging tot moord, poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling...zal die idioot leren...ben benieuwd hoeveel complimenten er nu komen te staan naar de politie, na al dat negatieve gedoe..
Jack (29-8-2008 om 07:34)
Niet alleen een bekeuring geven maar ook de schade die de mensen hebben geleden door dat er verkeershinder was
Priscilla (28-8-2008 om 23:36)
Ik zag inderdaad de politie een stopgeven geven waardoor de belg inderdaad een stopteken negeerde. We reden daar ook.
S (28-8-2008 om 23:28)
Was de aanhouding zo noodzakelijk dat er zodoende gevaarlijke situaties zijn ontstaan?
Martin (28-8-2008 om 23:14)
Lijkt mij meerdere malen poging tot doodslag. En uiteindelijk poging tot moord aangezien je na een of twee keer bijna iemand aanrijden het besef moet hebben hoe het af zou kunnen lopen. Tja zwaar straffen, maar ik blijf erbij..het rechtssysteem zal dan eerst 'ontlinkst' moeten worden.
Cookie-instellingen beheren