Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie Zeeland helpt bij onderzoek moord prins

Toegevoegd: 28-08-2008, 22.35 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Politie Zeeland gaat samen met collega's van de regio Midden- en West Brabant helpen bij een nieuw onderzoek naar de moord op prins Willem van Oranje.


Het bedrijf DelfTech start maandag in samenwerking met Museum het Prinsenhof met een nieuw onderzoek naar de moord die op 10 juli 1584 plaatsvond.

DelfTech wil met behulp van nieuwe technieken proberen nieuwe informatie over de moord te achterhalen. Het onderzoek zal beginnen met een driedimensionale laserscanning van de plaats delict. Hiermee kunnen de exacte maten van de ruimte worden achterhaald.
 

De Zeeuwse politie zal hierna een afgietsel maken van de kogelgaten. Daarvoor zal de glasplaat die de kogelgaten afschermt, worden verwijderd. De Brabantse collega's gaan aan de slag met het middel luminol. Hiermee kan worden uitgezocht of er bloedresten aanwezig zijn in de ruimte.
 
Naast deze onderzoeken komt er ook een zogeheten ballistisch onderzoek, een onderzoek naar de gebruike kogels, hulzen en wapens. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wordt ingeschakeld voor een pathologisch onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden in november verwacht.

De Politie Zeeland heeft zaterdag in een reactie laten weten dat het onderzoek op vrijwillige basis door een Zeeuwse rechercheur wordt uitgevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leny (29-8-2008 om 14:02)
Hopen ze hiermee de dader nog te kunnen arresteren ????!!!! Geldverspilling ten top !!!!
Martin (29-8-2008 om 13:47)
Vorige week: Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat oa het gebruik van drugs in het verkeer onderzoekt, kampt met ‘aanzienlijke achterstanden’. Het NFI laat dat in een verklaring weten. Ook bij het NFI (we kunnen niet zonder elkaar) lijkt mij dat er dus zaken met meer prio liggen.
Cindy (29-8-2008 om 13:32)
Nou ja zeg...dit echt belachelijk, en wij maar betalen.
Ronny (29-8-2008 om 13:26)
Ik hoop dat deze Politieagenten dat in hun eigen tijd gaan doen. Ze hebben 1 voordeel ze kunnen nu rustig uit de auto's stappen zonder dat ze bang hoeven te zijn.Er zijn denk ik wel meer prioriteiten die ze eerst moeten stellen.Kunnen wij bij de Belastingdienst teruggave opvragen voor zulke actie's
Martin (29-8-2008 om 13:21)
Vervolg: zowel in Zeeland, maar zeker ook landelijk liggen er gecompliceerde zaken te wachten en ik vind het daarom schandalig dat men hier geld, tijd en mensen in steekt. Ik kan mij de berichten van miljoenen tekorten nog goed herinneren dus dit geld kan denk beter elders worden besteedt.
Martin (29-8-2008 om 13:16)
Idd Erik, alleen werk ik elders in het land bij een specialistisch dienst van het KLPD en ik weet dus wel iets van werkdruk ed af. Ikzelf kan mijn tijd wel eficienter gebruiken. Ik vind (mijn mening dus) dat dit niet uit is te leggen aan de burger. Wordt vervolgt...
Cookie-instellingen beheren