Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 142 km

Kruising Terneuzen wordt veiliger

Toegevoegd: 10-10-2008, 11.11 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen gaat de verkeerslichtin-
stallatie op de kruising van de Guido Gezellestraat met de Vliet-
straat aanpassen om een veiligere verkeerssituatie te creëren.
Dat schrijft het college naar aanleiding van raadsvragen.

Raadslid Cees Freeke heeft eind mei een onderzoekje uitgevoerd op de kruising. Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van een omwonende die bij de gemeente en de politie aanklopte, maar zelf geen gehoor kreeg. Uit het 'onderzoek' bleek onder meer dat veel auto's op de Tractaatweg door rood licht rijden.


Ook bleek dat een speciale oversteekplaats voor voetgangers ontbreekt. Hierdoor steken zij over via de oversteekplaats voor fietsers, maar dit levert gevaarlijke situaties op.
 
De zogeheten groen- en ontruimingstijden van de installatie zijn immers niet afgesteld op voetgangers, maar alleen op fietsers. Ook zij, onder meer veel scholieren op weg naar de McDonald's, hebben echter maar weinig tijd om over te steken.

Naar aanleiding van de vragen van het raadslid heeft het zogeheten Groene Golf Team van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een onderzoek uitgevoerd op de kruising. Daaruit bleek dat de installatie op zich vrij goed functioneert, maar dat enkele kleine aanpassingen wel voor extra veiligheid kunnen zorgen.

Het wijzigen van de groen- en ontruimingstijden voor de fietsoversteekplaats zullen ervoor moeten zorgen dat ook voetgangers veilig over kunnen steken. De maatregelen zullen dan ook worden uitgevoerd, aldus het Terneuzense college in een reactie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M. (10-10-2008 om 16:23)
Ik vind dit een heel goed initiatief, ik, als scholier rijdt er elke dag langs en het levert heel veel vaak enge situaties op! Ze mogen ook wat aan dat andere stoplicht doen na de texaco, want daar ben ik een jaar geleden aangereden toen ik overstak en het stoplicht bij de auto's op groen sprong!
Jan (10-10-2008 om 14:49)
Ik kom tig keren per dag op de kruising, als je groen krijgt is de kruising niet vrij, de afstelling klopt niet, laten wij nu a.u.b weer wachten om dit te verbeteren tot er weer iets ergs gebeurd, niet direct oplossen.
In (10-10-2008 om 14:32)
Wat dacht je van de kruising op de axelsestraat/zuidlandstraat daar is het iedere week prijs
STOPLICHT (10-10-2008 om 13:29)
Wat heeft door rood rijden op de Tractaatweg te maken met de kruising G.Gezellestraat / Vlietstraat ? Niets dus ..... Maar, een bekend gegeven is dat heel veel automobilisten rijdende op de G.Gezellestraat het rode licht zeer bewust aan hun laars lappen.
Jacqueline (10-10-2008 om 12:42)
Kunnen ze dan ook eens iets doen aan de kruising Dokweg/Axelsestraat, gisterenavond was het daar ook weer bal.......
Bezorgde moeder (10-10-2008 om 11:44)
Wanneer is de rotonde van de Guido Gezelle aan de beurt en worden de Franse bestuurders aangesproken die onder het stoplicht gaan staan ipv voor de streep?
Cookie-instellingen beheren