Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Kruising Terneuzen wordt veiliger

Toegevoegd: 10-10-2008, 11.11 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen gaat de verkeerslichtin-
stallatie op de kruising van de Guido Gezellestraat met de Vliet-
straat aanpassen om een veiligere verkeerssituatie te creëren.
Dat schrijft het college naar aanleiding van raadsvragen.

Raadslid Cees Freeke heeft eind mei een onderzoekje uitgevoerd op de kruising. Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van een omwonende die bij de gemeente en de politie aanklopte, maar zelf geen gehoor kreeg. Uit het 'onderzoek' bleek onder meer dat veel auto's op de Tractaatweg door rood licht rijden.


Ook bleek dat een speciale oversteekplaats voor voetgangers ontbreekt. Hierdoor steken zij over via de oversteekplaats voor fietsers, maar dit levert gevaarlijke situaties op.
 
De zogeheten groen- en ontruimingstijden van de installatie zijn immers niet afgesteld op voetgangers, maar alleen op fietsers. Ook zij, onder meer veel scholieren op weg naar de McDonald's, hebben echter maar weinig tijd om over te steken.

Naar aanleiding van de vragen van het raadslid heeft het zogeheten Groene Golf Team van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een onderzoek uitgevoerd op de kruising. Daaruit bleek dat de installatie op zich vrij goed functioneert, maar dat enkele kleine aanpassingen wel voor extra veiligheid kunnen zorgen.

Het wijzigen van de groen- en ontruimingstijden voor de fietsoversteekplaats zullen ervoor moeten zorgen dat ook voetgangers veilig over kunnen steken. De maatregelen zullen dan ook worden uitgevoerd, aldus het Terneuzense college in een reactie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (10-10-2008 om 11:39)
Tractaatweg niet echt op de afstelling van die verkeerslichten gelet, ofwel de ontruimingstijd van de kruising en die is er dus niet.
Terneuzenaar (10-10-2008 om 11:38)
Daarom denk je als je op de Hoofdweg rijdt en al groen hebt gekregen, dat die andere(n) door rood is/zijn gereden. Hierdoor zijn ook al diverse ongevallen op de kruising Tractaatweg-Hoofdweg Guido Gezellestraat gebeurd. Hoewel het hier over de Vlietstraat gaat, hebben ze bij het spotten van de
Terneuzenaar (10-10-2008 om 11:35)
Het LIJKT dat veel bestuurders op de Tractaatweg door rood rijden. Dit komt zodra"rechtdoor vor de Tractatweg op rood springt, de Hoofdweg ONMIDDELLIJK GROEN krijgt, waardoor er zich op de kruising nog altijd nog een paar auto's rijden,
Cookie-instellingen beheren