Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Leerlingen starten Middelburgse snelheidscampagne

Toegevoegd: 21-01-2009, 09.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vier leerlingen uit groep acht van de Cederhof in Middelburg hebben dinsdag het startsein gegeven voor de campagne 'Gewoon 30!'.


In de Berkenlaan mochten de kinderen samen met politiemensen met laserapparatuur meten hoe hard de weggebruikers reden. Mensen die zich netjes aan de snelheid hielden kregen een groene kaart en een pluim in de vorm van een lekkere warme fleece sjaal.

Wie iets te hard reed kreeg een gele kaart en wie het echt te bont maakte kreeg een normale bekeuring. In totaal werden er dinsdag veertien groene kaarten uitgedeeld. Het kleinste aantal want maar liefst vierentwintig mensen 'verdienden' de gele variant. Acht mensen kregen een bekeuring.

De zogeheten staandehoudacties worden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen de diverse bassischolen in de gemeente Middelburg, de politie, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder uit de Berkenlaan (21-1-2009 om 23:08)
Ik heb bij het meldpunt verkeersveiligheid gemeld dat in onze laan vaker 60 dan 30 wordt gereden, helaas nooit een reactie gekregen. De zebra t-o. de school is zeer slecht zichtbaar, het startpunt ligt aan beide zijden tussen parkeervakken.Ik laat mijn kinderen niet alleen naar school gaan.
Jan (21-1-2009 om 22:26)
Als de scholieren eens beginnen met netjes de verkeers regels op te volgen. 1 Op een fietspad met 2 naast elkaar 2 Op een rotonde hebben fietsers geen voorang, zij gaan vanuit van wel,behalve in Goes WIE HEEFT DAT VERZONNEN. Misschien kan die ambtenaar naar Sluis
Jan (21-1-2009 om 21:57)
Ik ben het eens er wordt te hard gereden soms. Als er 30 km gereden moet worden moet je het auto vrij maken, want dat is niet te doen. Maar er is zoveel onzin, Guidogazellestraat 50 km? Rondweg Terneuzen 50 km? Waarom, kassa? Axelsestraat, in het midden parkeren, sla maar eens een zijstraat in
Souburger (21-1-2009 om 21:07)
Mooie actie van die leerlingen,kan niet anders zeggen .
Ik (21-1-2009 om 19:43)
Gewoon zonde dat je op sommige plekken in middelburg 30 moet rijden, sommige plekken kan je best harder rijden
Achiel van 't Hof (21-1-2009 om 13:58)
Wat jammer maar weer, de meeste gevaarlijke situaties rond scholen ontstaan door her en der wildparkerende moeders die hun kroost af komen zetten bij diezelfde scholen.
Cookie-instellingen beheren