Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobiliste gewond na botsing met bus

Toegevoegd: 19-02-2009, 12.41 uur
Automobiliste gewond na botsing met bus
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een aanrijding tussen een auto en een lijnbus is donderdag in Middelburg rond het middaguur een 51-jarige vrouw uit de gemeente Borsele gewond geraakt.
 
Het slachtoffer reed rond 12.10 uur vanaf de Nieuwlandseweg de kruising met de Kanaalweg en de Kleverskerkseweg op. Ze kwam daar in botsing met de Connexxionbus, die naderde vanaf de Kanaalweg en werd bestuurd door een 52-jarige man uit Oudenhoorn. De buschauffeur verzuimde voorrang te verlenen.
 
De vrouw had nekklachten en werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Zowel de bus als de auto liepen schade op. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto weggesleept.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Channa (19-2-2009 om 16:26)
Pauze of niet.. hij heeft geen voorrang, dus gewoon kijken en stoppen en wachten, maar ja, die buslui denken dat de hele weg voor hun is.. inclusief rotondes ja, want paar weken geleden wou er nog een voorrang inpikken terwijl ik er als fietser erop reed, hij moest toch ff hard op z'n remmen staan.
Wemeldinge (19-2-2009 om 16:10)
Overal ( in Zeeland iig ) rijden die bussen als gekken . 2x in het uur komt de lijnbus door mn straat met 'n gangetje van 60 terwijl je toch echt maar 30 mag op het dorp. Leuk als mn dochter straks gaat lopen en de straat opvliegt
Bax (19-2-2009 om 16:04)
Zo vaak maak ik het mee in Zeeland dat de buschauffeurs hier slecht rijden. Net nog even door rijd, proberen voorrang te krijgen en vooral op rotondes geen voorrang verlenen. In de randstad is dit mijn inziens minder, zwaardere werkdruk in Zeeland??
Vaisonne (19-2-2009 om 15:11)
Of die mevrouw dacht er nog even voor langs te flitsen maar vergiste zich in de snelheid van de bus. Maar het is weer jammer van alle blikschade. Ook die nieuwe mooie aardgas-bus.........
Busje komt zo (19-2-2009 om 14:41)
Wellicht een Calimero-geval ? Ik ben groot en jij bent klein. Ik zie op de weg toch haaientanden ? Volgens mij dus een duidelijk geval dat de bus geen voorrang had. Maar we weten niet wat de buschauffeur bezielt heeft, dus we oordelen niet. Een ongeluk zogezegd en helaas die gebeuren nu eenmaal.
John (19-2-2009 om 14:34)
Waarschijnlijk had de chauffeur pauze, en was ie op weg naar de centrale
Cookie-instellingen beheren