Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

OM eist celstraffen in zaak dode bodybuilder

Toegevoegd: 18-08-2011, 19.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een 22-jarige Tsjetsjeen 9 jaar cel geëist. Tegen zijn de 24-jarige landgenoot en een 21-jarige Oekraïner werd een celstraf van elk 8 jaar gevorderd. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig.


Het viertal wordt ervan betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige overval die leidde tot de dood van voormalig wereldkampioen bodybuilding Walter van Elderen. Die werd op 7 juni 2009 dood in de woning van zijn vriendin in Goes aangetroffen.

Van Elderen was een succesvolle amateur bodybuilder die in op 54-jarige leeftijd in het Duitse Cruxhaven de amateurtitel mr. Univers in de wacht sleepte. In 2006 en 2007 sleepte hij de wereldtitel voor amateurs in de wacht. Binnen de met name Antwerpse sportwereld was Van Elderen ook bekend als leverancier van anabole steroïden en drugs.
 
Een dag vóór de overval waren de 21- en 22-jarige bij Van Elderen aan de deur geweest om anabole steroïden te kopen. Toen zou Van Elderen ook gezegd hebben ongeveer 870.000 euro in huis te hebben. De volgende dag gingen de twee, vergezeld van de 24-jarige en voortvluchtige Rus terug om Van Elderen te beroven.
 
Volgens plan zou de oudste aanbellen en naar binnen gaan. Vervolgens zou een van de anderen aanbellen en kreeg de 24-jarige de gelegenheid om geld te zoeken. de 22-jarige bleef in de auto. Van Elderen rook echter onraad. Hij gaf zijn belager een stomp, deze viel op de grond en bleef bewusteloos liggen. Toen hij bij kennis kwam zag hij dat Van Elderen met bebloed hoofd op de grond lag.
 
Ze bonden zijn handen en enkels vast, knevelden hem en verlieten met enkele duizenden euro's en horloges de woning. Kort daarna werd het levenloze lichaam van Van Elderen door het elfjarig zoontje van zijn vriendin ontdekt.

Sectie wees uit dat Van Elderen gestorven moest zijn aan hartfalen en stress, door een hartritmestoornis en verstikking of - mede door het gebruik van drugs en medicijnen - een combinatie daarvan. De uitspraak is op 1 september.

Zie ook:
- 30/09/2010: Aanklacht in zaak dood bodybuilder
- 11/12/2009: Aanhoudingen in moordzaak Goes
- 09/06/2009: 'Dode Goes was bodybuilder'
- 07/06/2009: Dode man door misdrijf om het leven
- 07/06/2009: Auto weggetakeld bij onderzoek Goes
- 07/06/2009: Onderzoek na vondst dode in Goes


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (19-8-2011 om 08:39)
Het is erg voor de nabestaanden dat zij hem moeten missen, maar het is gewoon een afrekening in het criminele circuit. Als je zo wil leven dan weet je dat dat gevolgen kan hebben. En zeggen dat je zoveel geld in huis heb is niet slim natuurlijk, zeker niet tegen zulke lui.
Cookie-instellingen beheren