Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist taakstraf voor ontucht

Toegevoegd: 01-10-2012, 19.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het was 'slechts' een kusje op haar wang en hij had zijn hand op haar dijbeen gelegd. Meer niet, zo bezwoer een 22-jarige Rotterdammer maandag de Middelburgse rechtbank.


Maar dat kusje gaf hij wel aan een dertien jarig meisje en in de context was het geen kusje op de wang van een aardig meisje, maar had het een seksuele lading. En dus was het in de visie van officier van der Hofstede ontucht. Voor de Rotterdammer leverde dat een eis van 120 uur taakstraf en het betalen van 2000 euro schadevergoeding op.  

Samen met een neef en een minderjarige vriend waren ze volgens de officier van justitie maar met één doel naar Vlissingen gekomen en dat was seks. De minderjarige kende de zus van het meisje en de sms-berichten die werden gewisseld lieten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Het trio arriveerde bij de woning van het meisje en vervolgens gebeurde er van alles. Ze kregen een rondleiding en zowel de minderjarige als de neef verdwenen beurtelings met een van de zussen naar hun kamer. Het 13-jarige meisje ging met de 21-jarige Rotterdammer naar de slaapkamer van haar moeder en daar zou ze zijn verkracht .

Volgens de Rotterdammer was er niets van dat alles gebeurd. Hij had braaf op de bank gezeten en haar slechts een kusje op haar wang hebben gegeven. ,,Ontucht, gezien het hele gebeuren en de sfeer waarin dat plaatsvond'', oordeelde Van der Hofstede. Dat ze ook zou zijn verkracht kon de officier niet bewijzen. ,,Alleen de verklaring van het meisje is niet voldoende'', constateerde hij. ,,Het wil echter niet zeggen dat het niet is gebeurd, maar in het huidige bewijssysteem is het niet te bewijzen. Dus moet ik daarvoor vrijspraak vragen''.

De zaak tegen zijn neef en de minderjarige zijn al eerder door de rechtbank behandeld. Toen kreeg de neef een voorwaardelijk taakstraf van 120 uur opgelegd. De minderjarige ging vrijuit. De uitspraak is op 15 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren