Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 34 km

Grote controle recreatieverkeer

Toegevoegd: 31-05-2009, 16.10 uur
Door: Roland de Jong
BRUINISSE - De politie heeft vrijdag op de Grevelingendam samen met de Belastingdienst en de Douane een recreatieverkeerscontrole gehouden.


Nabij Bruinisse werden tussen 15.00 en 21.30 uur onder meer boetes uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het rijden zonder rijbewijs, het ontbreken van een (goede) losbreekreminrichting en het rijden zonder gordel.

Er waren ook mensen die geen geldige APK meer hadden en ook waren er waren niet alle voertuigen voorzien van opzetspiegels en werkende remlichten bij aanhangers. Verder waren er overbeladen aanhangwagens en probeerde iemand een te zware aanhangwagen te trekken.

Tijdens de controle werd ook gecontroleerd op het gebruik van rode diesel en het niet hebben voldaan van de BPM. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dorus (31-5-2009 om 20:07)
En geloof het of niet maar ik heb ze zien staan hoor met die kratten bier weer uitgeladen op de parking. Wij als beroepsmensen moeten ons ook aan de regeltjes houden, en bij overbelading ben je dan ook gewoon de klos en mag je de nodige euries doneren.
Dorus (31-5-2009 om 20:06)
Goede zaak deze controle, meestal brengen ze 5 tot 10 kratten bier en aardappelen mee dat weegt tenslotte lekker mee, dit omdat het reclame was in de thuis supermarkt, alsof er op het vakantieadres geen supersmarkten zijn.
Sjaak (31-5-2009 om 20:05)
@danny: Ben het deels met je eens, maar laten we de wegen in Zeeland dan wel veilig houden voor een ieder. Als er niet gecontroleerd en bekeurd word, word het alleen maar veiliger op de Zeeuwse wegen. Er vallen al zoveel doden in het verkeer in Zeeland.
Mark (31-5-2009 om 19:49)
Toeristen die hier rondrijden zonder rijbewijs, geen afdoende spiegels om ongelukken te voorkomen, niet werkende remlichten en overbeladen karren kunnen we wat mij betreft missen als kiespijn hoor. Geldige APK, losbreekremrichting vind ik ook niet kinderachtig. Niet kunnen tonen rijbewijs..mja..
Boedsr (31-5-2009 om 19:36)
Ik vind dit een zeer goede actie ze moeten dit veel en veel meer gaan doen als je weet hoeveel mensen er rijden met gebreken en zonder papieren dan schrik je toch wel als ze een ongeval veroorzaken we gaat er dan betalen want je bent immers niet verzekerd politie zeeland ga zo door
Kees (31-5-2009 om 19:34)
Kinderachtige actie?? je kind zal maar aangereden worden door iemand zonder rijbewijs, dan praat je wel anders. gezien de overtredingen vind ik dat zulke acties nog steeds (heelaas) nodig zijn
Cookie-instellingen beheren