Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote controle recreatieverkeer

Toegevoegd: 31-05-2009, 16.10 uur
Door: Roland de Jong
BRUINISSE - De politie heeft vrijdag op de Grevelingendam samen met de Belastingdienst en de Douane een recreatieverkeerscontrole gehouden.


Nabij Bruinisse werden tussen 15.00 en 21.30 uur onder meer boetes uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het rijden zonder rijbewijs, het ontbreken van een (goede) losbreekreminrichting en het rijden zonder gordel.

Er waren ook mensen die geen geldige APK meer hadden en ook waren er waren niet alle voertuigen voorzien van opzetspiegels en werkende remlichten bij aanhangers. Verder waren er overbeladen aanhangwagens en probeerde iemand een te zware aanhangwagen te trekken.

Tijdens de controle werd ook gecontroleerd op het gebruik van rode diesel en het niet hebben voldaan van de BPM. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (1-6-2009 om 00:44)
Ik ben zeker wel voorstander van veiligheid op de weg. Maar een groot deel van zeeland leeft van het toerisme,en waar is de politie als je ze echt nodig hebt?? Nee dit is toch veel makkelijker,geen weerstand en de staatskas word weer lekker gevuld. Want daar draait het om !!
Ik (31-5-2009 om 23:29)
Als iedereen, dus ook de touristen zich netjes aan de regels houden is er niets aan het handje! Zo simpel kan het wezen mensen!
Martin (31-5-2009 om 22:46)
Hebben ze niets beters te doen? Toeristen helpen om de weg te vinden naar parkeerplaatsen of zo. In ieder geval iets gastvriendelijks, trouwens vroeger kreeg je nog wel eens een waarschuwing, tegenwoordig kost alle contact met de "overheid" onmiddellijk geld
Arno (31-5-2009 om 22:36)
Als het een reden is dat voor betalende toeristen overtredingen door de vingers gezien moeten worden, waarom protesteren we dan als iemand uit bijv. een 'hogere klasse' zachter behandeld wordt vanwege zijn of haar status? Dan vinden we dat het recht zijn loop moet hebben. Dus ook voor deze mensen.
Betty (31-5-2009 om 22:08)
Hoezo kinderachtig? Als je ziet wat er af en toe zich op de weg begeeft. Klasse politie zeeland.
J. (31-5-2009 om 21:30)
Wat een kinderachtige reactie Danny! Kun je deze controles misschien ook zien in het kader van de veiligheid? Veel mensen met dit mooie weer op de weg, fijn om te weten dat er ook gelet wordt op het in orde zijn van datgene waarmee we ons verplaatsen. Ik hoop dat we met z'n allen genoten hebben.
Cookie-instellingen beheren