Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 127 km

Brommobiel op de A58 bij Goes

Toegevoegd: 11-11-2010, 17.27 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Een 72-jarige man uit Bergen op Zoom reed donderdagochtend in zijn brommobiel op de A58.

De politie kreeg rond 09.00 uur een melding binnen dat een brommobiel op de A58 ter hoogte van Goes richting Vlissingen zou rijden. Zij gingen ter plaatse maar zagen de brommobiel niet. Ze bleven echter verder zoeken.
 
Uiteindelijk vonden ze de man in zijn brommobiel op de Sloeweg bij 's-Heerenhoek. Ze hielden hem staande op de vluchtstrook. De man verklaarde vanuit Bergen op Zoom via de Oude Rijksweg richting Middelburg te willen rijden. Bij Kapelle werd het verkeer van de Oude Rijksweg echter omgeleid via de A58 wegens de werkzaamheden bij Vierwegen. De man besloot hierop de A58 te volgen.


Bij Goes kon hij de afslag nemen, maar zijn navigatiesysteem gaf aan dat hij pas bij de afslag 's-Heer Arendskerke de A58 moest verlaten. De man besloot dit advies op te volgen. De man wist wel dat hij met zijn brommobiel niet op de snelweg mocht rijden, maar hij zei niet te weten hoe hij anders moest rijden.

Bovendien vond hij het minder gevaarlijk omdat zijn brommobiel harder kon rijden dan de toegestande 45 kilometer per uur. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt voor het rijden op de autoweg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (12-11-2010 om 07:38)
Even goed lezen: meneer is verder gereden over de Sloeweg. Dit is een autoweg, Volgens het bericht heeft hij voor deze weg een boete gekregen. Een een (s)tom(s)tom kent ook wel een optie om de snelwegen te vermijden. Het altijd zelf blijven nadenken.
Nikki (12-11-2010 om 05:55)
Als die harder rijdt dan 45 km? snelheid op snelweg is minimaal 80 km,want vrachtauto,s rijden er ook zat.,maar die worden levensgevaarlijk ingehaals.
Zeeuwsvlaamse (11-11-2010 om 23:35)
Da's een duur grapje volgende keer de wegenkaart maar eens raadplegen. 240 euro kan je heel wat brandstof voor kopen. En nog een geluk dat ie niet werd aangereden...............
Wilfred (11-11-2010 om 21:51)
Lévensgevaarlijk die karretjes. Ik snap best wel dat mensen zonder rijbewijs mobiel willen blijven maar dat resulteert toch regelmatig in gevaarlijke situaties of erger nog: ernstige ongelukken.
Rick (11-11-2010 om 21:51)
Ik ben geen voorstander van brommobielen, maar er zijn vaak stukken die niet goed staan aangegeven voor brommobielen. En zeker niet bij weg omleidingen. Zo is het in goes ook geweest als je van de grote rotonde richting de kruising reed, dat je daar door werkzaamheden niet rechtdoor mocht(paar jaar geleden), dus links de snelweg op, of rechts de autoweg op moest!!??
Condor (11-11-2010 om 21:41)
Bravo, iedereen heeft problemen met de keuze van de weg rond Goes tegenwoordig. In plaats van helpen gewoon bekeuren. Proficiat!!!
Cookie-instellingen beheren